Un elev de 10 ani din România, CAMPION EUROPEAN la șah

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un copil din România a reușit să își adjudece titlul de campion al Uniunii Europene la sportul minții. David Radu este pe locul 11 în lume la categoria sa de vârstă în materie de șah.

David Radu are 10 ani și a învățat să joace șah de la vârsta de 6 ani. De patru ani încoace, el a câștigat numeroase concursuri, cel mai important fiind cel în care a concurat împotriva altor șahiști de vârsta lui din toate țările Uniunii Europene.

David Radu și-a început inițierea în sportul minții la Clubul Mihai Marin din București, unde a mers timp de trei ani. „Locul unde se țineau orele de șah era foarte aproape de grădiniță, și doamna Luiza Marin, cea care i-a pus piesele de șah în mână, mi-a spus că e un copil cu calități pentru șah și așa am început să-l ducem acolo de două ori pe săptămână”, povestea mama micului șahist pentru jurnaliștii de la newsweek.ro.

Radu a învățat rapid mișcările din șah astfel că în scurt timp el a participat la Campionatul Mondial, la cel European și la cel al Uniunii Europene, pe lângă competițiile interne unde a concurat chiar la seniori. Primul concurs de mare anvergură  a fost Campionatul Național din 2016 unde s-a clasat în prima jumătate a clasamentului. În 2017 a participat la Europenele de la Mamaia. Apoi, în aprilie 2017, la Concursul Național Școlar de Șah „Elisabeta Polihroniade“, a ieșit pe primul loc la „blitz“ și pe locul 2 la clasic, cu același număr de puncte ca și câștigătorul, diferența fiind făcută pe criterii de concurs.

La Campionatul Mondial Școlar organizat la Iași a ieșit pe locul 11 din peste 100 de participanți, competiția fiind câștigată de un mongol. A urmat apoi Campionatul Național unde a ieșit pe 3, loc ce i-a dat dreptul să participe la Campionatul Uniunii Europene. Locurile 1 și 2 sunt trimise de Federație la Campionatul Mondial sau la cel European, unde a ieșit pe primul loc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel