Un copil de 12 ani a salvat un bărbat care se îneaca după ce a învățat tehnici de resuscitare dintr-un serial

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Un băiat de 12 ani și-a salvat terapeutul de la înec după ce a făcut manevre vitale de resuscitare cardio-respiratorie, învățate dintr-un serial.

O poveste uluitoare a curajului și a vitejiei unui copil de 12 ani a devenit virală după ce acesta a salvat un bărbat care se îneaca într-o piscină locală. Ceea ce face această poveste și mai remarcabilă este faptul că tânărul erou, Austen MacMillan, a învățat tehnicile de resuscitare care i-au salvat viața bărbatului dintr-un serial popular de pe Netflix, "Stranger Things".

 

Copilul a scos din piscină bărbatul și a început resuscitarea

 

Evenimentul dramatic a avut loc atunci când Austen a observat cum Jason Piquette, terapeutul din zonă, a căzut în piscină și nu a mai ieșit la suprafață pentru un timp alarmant de lung. Fără ezitare, tânărul Austen a sărit în apă și l-a tras pe Jason la treptele piscinei, dar a realizat rapid că acesta era inconștient.

"Stătea sub apă de aproape șase sau cinci minute, și m-am gândit: Este mult prea mult timp. Nu poate face asta", a povestit Austen pentru Good Morning America.

După ce a chemat disperat ajutor, dar fără să primească răspuns, tânărul erou s-a întors la piscină și a început să administreze manevrele de resuscitare cardio-respiratorie pe care le-a învățat din serialul "Stranger Things". În timp ce făcea acest lucru, tatăl lui Austen a sunat imediat la serviciul de urgență 911.

Jason Piquette și-a recăpătat treptat cunoștința în timp ce era resuscitat, iar el a mărturisit ulterior: "Cred că am leșinat în aproximativ 30 de secunde și nu știu de ce. Sunt atât de uimit de cât de puternic a fost și cât de înțelept a fost în acel moment. Și vreau să știe mereu că este un erou".

Întregul incident a fost înregistrat pe sistemul de supraveghere de acasă și a devenit viral pe rețelele sociale, adunând mii de aprecieri și comentarii de la oameni din întreaga lume.

 

Băiatul a învățat tehnicile de resuscitare dintr-un serial

 

Austen a dezvăluit că a învățat tehnicile de resuscitare urmărind un episod din primul sezon al serialului "Stranger Things", în care personajul interpretat de David Harbour, Hopper, efectuează manevrele de resuscitare asupra lui Will Byers.

Mama tânărului erou a mărturisit că a fost copleșită de mândrie: "Aproape că nu puteam să cred ceea ce vedeam, corpul meu parcă era blocat. A fost cu siguranță un moment de mândrie pentru o mamă, este foarte curajos și îndrăzneț".

Familia lui Austen speră ca această poveste să servească drept memento pentru toți că învățarea resuscitării cardio-respiratorii este esențială în situații de urgență și că cunoașterea acestor tehnici poate face diferența în salvarea unei vieți umane atunci când nu există nimeni altcineva care să poată interveni.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel