Un consiliu local al Londrei a stârnit controverse: Va continua să arboreze steagul UE, în ciuda Brexit

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un consiliu local al Londrei a stârnit controverse anunţând că va continua să arboreze pavilionul UE, în ciuda Brexit. Consiliul Hounslow spune că va menţine steagul la biroul de consiliu Hounslow House ca „simbol că rămânem un district internaţionalist” şi „un loc pe care cetăţenii UE îl pot numi acasă”, potrivit Metro, citat de Rador.

Liderul consiliului, Steve Curran, a susţinut că gestul a fost menit să le arate cetăţenilor UE din acest district că sunt încă „prieteni, vecini şi persoane dragi” care sunt „membri apreciaţi ai comunităţilor noastre”. Cu toate acestea, unii au acuzat consiliul că „nu ascultă alegătorii”, având în vedere decizia Marii Britanii de a părăsi UE în referendumul din 2016. Această decizie a fost anunţată pe 31 ianuarie, în cadrul unei întâlniri la care au participat personal din Polonia, Croaţia, Germania, Norvegia, România şi alte ţări ale UE.

Consilierul Curran a declarat: „Deşi decizia de a părăsi UE a fost luată, ştim că există încă multă incertitudine şi îngrijorare între cetăţenii UE, familiile şi angajatorii lor, precum şi companiile şi organizaţiile locale. Cetăţenii UE de la noi, dintre care mulţi lucrează pentru consiliu şi partenerii noştri, cum ar fi şcolile, serviciile de sănătate şi îngrijire socială şi poliţia, contribuie cu multe la diversitatea şi cultura bogată a districtului. Sunt prietenii noştri, vecini şi oameni dragi, şi vrem să rămână. De asemenea, au adus o contribuţie imensă economiei noastre locale. Aptitudinile, inovaţia şi munca grea au fost în centrul creşterii fantastice a afacerilor în cartier, şi a locurilor de muncă şi a oportunităţilor pe care le creează rezidenţilor.

La fel cum consiliul îi consiliază şi îi sprijină cât poate de bine, dorim să ne asigurăm că vor continua să se simtă bineveniţi ca membri apreciaţi ai comunităţilor noastre. Vom continua să arborăm steagul UE ca simbol că rămânem un district internaţionalist, o poartă spre Londra, pentru oameni şi companii, un loc care îmbrăţişează diversitatea şi pe care cetăţenii UE să îl poată numi acasă”.

 

„Decizie ridicolă!”

 

Anunţul a fost stârnit controverse online, mulţi apelând la social media pentru a-şi exprima opiniile. Graham De Wey Peters a acuzat consiliul că „nu a ascultat” alegătorii, în timp ce Sharon Johal a întrebat: "Reprezentanţii noştri aleşi nu mai cred în democraţia care îi pune în funcţiile lor?"

Andrew Price a adăugat: „Decizie ridicolă. Sunt un adept al rămânerii (în UE), dar această decizie egoistă se bazează pe preferinţele personale ale aşa-numitului lider al Consiliului Hounslow". Cu toate acestea, alţii au fost încântaţi de decizie, Mariella Cospita scriind că este "mândră că locuieşte în Hounslow", în timp ce Nadia Nts a susţinut că există "mulţi rezidenţi care apreciază decizia".

Marea Britanie a părăsit oficial UE din 31 ianuarie şi se află în prezent într-o perioadă de tranziţie de 12 luni, în care nu mai este stat membru, dar este în continuare supusă regulilor şi reglementărilor UE. Ziua Brexit a divizat cu adevărat naţiunea, unii desfăcând sticle de şampanie pentru a sărbători la evenimente grandioase, alţii deplângând plecarea, cu candele aprinse.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel