Un bărbat a fost dat dispărut de familia sa, după finala UEFA Champions League de la Paris

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un bărbat a fost dat dispărut de familia sa, după finala UEFA Champions League de la Paris / Foto: Captură video youtube
Un bărbat a fost dat dispărut de familia sa, după finala UEFA Champions League de la Paris / Foto: Captură video youtube

Familia unui suporter Liverpool l-a dat dispărut, după ce bărbatul, tată a doi copii, a dispărut din zona fanilor, după finala UEFA Champions League. de aseară, de la Paris. 

Joseph Murphy, în vârstă de 35 de ani, a fost văzut ultima dată sâmbătă seară, în jurul orei 19:00, în timp ce scenele haotice au urmat după meciul dintre Liverpool FC și Real Madrid.

 

Bărbatul a dispărut în mulțime de sâmbătă, ora 19:00

 

În această dimineață, cumnatul său a intrat pe Twitter pentru a lansa un apel pentru toată lumea:

"Dacă mai există vreun Reds încă în Paris... Nu l-am mai văzut pe cumnatul meu de la ora 19:00 aseară. Încep să mă îngrijorez acum, având în vedere cât de nasol este locul ăsta și cât de rea este poliția".

Murphy se afla la Paris pentru meci împreună cu un prieten și cumnatul său. 

Soția bărbatului dispărut, Danielle, a declarat pentru Liverpool Echo că este disperată să primească vești de la soțul ei, tatăl a doi copii, un bărbat "sincer și muncitor". 

 

Fanii Liverpool au fost atacați cu gaze lacrimogene de către poliția franceză

 

Acest lucru vine în contextul în care fanii Liverpool, inclusiv familii, femei însărcinate și copii mici, au fost atacați cu gaze lacrimogene de către poliția franceză, în timp ce scenele tumultoase din Paris au marcat pregătirea meciului amânat al clubului din finala UEFA Champions League de aseară.

Pe măsură ce se apropia ora 20:00, rapoartele au sugerat că "sute de fani" fără bilete au încercat să ia cu asalt Stade de France înaintea meciului, care a fost amânat cu 30 de minute.

Poliția franceză a fost nevoită să creeze culoare înguste, provocând aglomerație, în timp ce separau fanii care încercau să intre în incintă. Scenele terifiante amintesc de haosul de la UEFA Euro 2020 de pe stadionul Wembley.

În altă ordine de idei, poliția franceză antirevoltă a fost acuzată că i-a atacat pe suporterii Liverpool care își urmăreau echipa dintr-o zonă dedicată fanilor din Place de la Nation, Paris. 

Zeci de ofițeri înarmați până-n dinți au fost filmați lovindu-i pe cei care se adunaseră acolo, o înregistrare video înfiorătoare arătând femei printre victimele violențelor poliției, care par să nu fi fost provocate.

 

 

 

„Poliția a atacat fanii cu bastoane și scuturi”, a declarat un spectator care a asistat la scandalul din timpul primei reprize.

„Ofițerii au stat toată ziua în așteptare cu tunuri cu apă și alte dispozitive de control al mulțimii, iar numărul lor a crescut pe măsură ce ziua înainta. Ei păreau să fie nemulțumiți de cantitatea de băutură, așa că au decis să intervină. Părea să fie neprovocată”.

Cu 25 de minute înainte de începerea meciului, poliția pariziană a publicat un tweet în care îi îndemna pe fani să nu „se grăbească la porți” în timp ce se apropiau de teren. Dar până atunci existau deja rapoarte despre gaze lacrimogene și spray-uri cu piper folosite asupra fanilor care au stat la coadă mai bine de două ore pentru a intra. 

 

Jurnaliștii susțin că au fost "forțați să șteargă" înregistrări compromițătoare

 

Jurnaliștii prinși în haos susțin că au fost "forțați să șteargă" înregistrări compromițătoare ale intervenției dure a forțelor de securitate, înainte ca oficialii UEFA să intervină pentru a calma situația.

Vorbind cu AP în timp ce stătea la coadă, un fan a declarat: "Este absolut îngrozitor. Există un blocaj acolo jos și există literalmente un spațiu de doi metri pentru ca 20.000 de fani ai lui Liverpool să intre. Suntem absolut împinși de la un stâlp la altul. Am un socru de 82 de ani aici. Este pur și simplu o nebunie. Îmi pare foarte rău, dar sunt doar mii de oameni în spatele nostru”. 

Jurnalistul BBC Nick Parrott, care a asistat la meciul de sâmbătă și care a făcut parte dintr-un grup de fani care au fost stropiți cu spray cu piper, a declarat pentru BBC Radio 5 Live:

"Am fost în fața porții Y, care s-a deschis și s-a închis în mod repetat în ultima oră și jumătate, dar nu a trecut nimeni. Personalul de securitate de pe partea cealaltă a avansat și a pulverizat spray cu piper. Am văzut 10 fani care încercau să se cațere peste garduri. Poarta Z este deschisă, dar nu pare să fie nicio mișcare. Nu am mai văzut un asemenea haos la niciun meci la care am fost”.

Zeci de mii de fani au ratat bilete pentru această confruntare extrem de așteptată și se crede că mulți dintre ei s-au îndreptat spre capitala Franței cu toate acestea.

Și se pare că, în mijlocul unor scene inestetice, scandalagii au reușit să treacă de porțile de securitate și să treacă de polițiștii care asigurau paza evenimentului. 

Jim Beglin, un fost apărător al lui Liverpool, care lucrează acum drept comentator, a adăugat: "Ceea ce se întâmplă acum pe Stade De France este o rușine. Permiteți-le fanilor lui Liverpool să intre pe porțile A și Z!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel