Un an de la 10 august. Aproximativ 250.000 de protestatari, așteptați în Piața Victoriei. Trafic restricționat

StiriDiaspora Team / 10 aug 2019, 08:42 Salveaza PDF Comentarii

Protest de amploare astăzi în București.

În jur de 250.000 de persoane sunt așteptate la manifestația programată sâmbătă în Piața Victoriei, la un an de la reprimarea violentă de către Jandarmerie a mitingului diasporei. Traficul din zona Guvernului va fi restricționat.

Protestul va aîncepe la ora 17 în fața minitserul de Interne, de unde se va pleca în coloană spre Piața Victoriei, unde se va ajunge în jurul orei 19.

Protestul din Piața Victoriei este autorizat de la ora 17.00 la ora 22.15 și se vor institui filtre la toate intrările.
 
Anunțul organizatorilor:
 
Pe 10 August ieșim cu toții în Piața Victoriei așa cum am ieșit anul trecut când românii din diaspora s-au alăturat fraților lor rămași în țară împotriva unei majorități politice al cărei unic scop a fost să-și scape politicienii corupți de problemele cu legea, mergând până în punctul în care ar fi fost în stare să elimine cu totul infracțiunile din Codurile Penale.
Da vestea mai departe!
Anul acesta ieșim să cerem pedepsirea vinovaților pentru modul în care au ales forțele de ordine conduse de Carmen Dan să se comporte cu românii ieșiți la protest împotriva Guvernului.
A trecut aproape un an, iar ancheta dosarului 10 August nu pare să înainteze. Cei care ne-au încălcat drepturile în stradă, spărgând protestul pașnic cu gaze, pulane și tunuri cu apă își văd de treabă liniștiți, sunt încă în funcții.
Pe 10 August 2018 am văzut cum jandarmii dădeau cu gaze în toate direcțiile, indiferent că în fața lor stătea o femeie gravidă, un copil sau un vârstnic. Am văzut oameni loviți cu bastoanele și alergați pe străzile capitalei, oameni care au ajuns în spitale cu răni deschise de la armamentul folosit de jandarmi, jurnaliști atacați pentru a nu putea surprinde imaginile represiunii aplicate celor care protestau, dar am văzut și oameni care nu s-au dat bătuți și care au continuat să se opună abuzului celor care ar fi trebuit, în realitate, să-i apere, nu să-i lovească.
Sute de plângeri penale au fost depuse la Parchete, însoțite de clipuri, imagini și chiar mostre de haine îmbibate cu gaze, dar iată că nici după un an dosarul nu înaintează.

Ieșim în Piață pe 10 August să cerem pedepsirea vinovaților!

Ieșim în Piață să le arătăm că nu am uitat cum ne-au încălcat drepturile și cum ne-au umilit!

Ieșim în Piață să cerem ca dosarul 10 August să fie cât mai repede soluționat, cei care au abuzat de funcții să fie pedepsiți prin lege, iar celor cărora li s-au încălcat drepturile să li se facă dreptate!
Ne vedem în Piața Victoriei pe 10 August!!
Da vestea mai departe!

Participanții la miting sunt rugați să nu dețină bagaje sau genţi voluminoase și să se îndepărteze de persoanele sau grupurile care au intenția de a periclita buna desfășurare a evenimentelor, a transmis Jandarmeria Capitalei.

Traficul în zona Guvernului va fi restricționat începând cu ora 14.30.

 • începând cu ora 14.30, în funcţie de sosirea participanţilor, se va restricţiona traficul rutier pe Şos. Kiseleff, între Str. Arh. Ion Mincu și Piaţa Victoriei, permițându-se circulația pe Str. Arh. Ion Mincu;
 • începând cu ora 14.30, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe o bandă, respectiv două benzi de circulaţie pe sens, în fața Guvernului României, între Bd. Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, iar pe Str. Paris se va circula cu viraj dreapta către Statuia Aviatorilor și nu se va permite accesul în Piața Victoriei dinspre Str. Berzei și Bd. Ion Mihalache.
 • între orele 17.00 – 22.15, se va restricționa traficul rutier în Piața Victoriei, până la ocuparea perimetrului delimitat de: prelungirea Bd. Aviatorilor, Șos. Kiseleff, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzești, Calea Victoriei, intersecția Bd. Lascăr Catargiu și Bd. Iancu de Hunedoara, cu păstrarea unei zone de protecție în care traficul rutier și pietonal va fi restricționat, după cum urmează:
 • pe Str. Paris, segmentul cuprins între Bd. Aviatorilor și Str. Duliu Zamfirescu;
 • pe Str. Duliu Zamfirescu, segmentul cuprins între Str. Paris și Str. Louis Blanc;
 • pe Str. Louis Blanc, segmentul cuprins între Str. Paris și Bd. Iancu de Hunedoara;
 • breteaua Iancu de Hunedoara, de la intrarea în pasaj până la Piața Victoriei;
 • trotuarul și banda I de circulație de pe Bd. Aviatorilor, sensul de mers dinspre Piața Romană către Statuia Aviatorilor, segmentul din fața Guvernului României;
În funcție de evoluția situației operative și de numărul participanților, se va restricționa traficul rutier și pe arterele care converg spre Piața Victoriei, din următoarele puncte:
 • Str. Paris, de la intersecția cu Str. Tirana;
 • Bd. Iancu de Hunedoara, intrare/ieșire din pasaj;
 • Bd. Aviatorilor, de la “Statuia Aviatorilor”/Piața Charles de Gaulle;
 • Șos. Kiseleff, de la Piața Arcul de Triumf;
 • Str. Arh. Ion Mincu, între Piața 1 Mai și Statuia Aviatorilor;
 • Calea Victoriei/ Str. Sevastopol;
 • Bd. Lascăr Catargiu / Str. Grigore Alexandrescu;
 • Bd. Lascăr Catargiu / Str. G-ral. Gheorghe Manu;
 • Piața Romană.
Rute alternative:
 • Bd. Ion Mihalache – Bd. Mareșal Averescu – Bd. Mărăști – Piața Montreal – Șos. București-Ploiești;
 • Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Șos. București-Ploiești.
Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule:
 • să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate;
 • să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate;
 • să respecte semnalele şi recomandările polițiștilor rutieri care se află în punctele de deviere;
 • să folosească autovehiculele personale cât mai puţin pentru a evita blocajele de trafic şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun;
Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă. 
 
Primăria Capitalei anunță că va pune la dispoziție 100 de toalete ecologice, amplasate în zonă, și apă potabilă, dat fiind că temperatura va fi una extrem de ridicată.
 
[citeste si]
 

 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy