Un actor, mai talentat la escrocherie decât pentru rolurile sale în filme. Cum a reușit să câștige 650 de milioane de dolari

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
StiriDiaspora

Un actor de la Hollywood, mai talentat la escrocherie decât pentru rolurile sale în filme.

Actorul a fost condamnat luni la 20 de ani de închisoare de un tribunal din Los Angeles pentru că a sustras 650 de milioane de dolari de la investitori folosind contracte false cu platformele Netflix şi HBO, relatează AFP, citată de Agerpres.

Acuzat că a organizat timp de aproape şapte ani această incredibilă schemă de fraudă de tip piramidal, care i-a permis să-şi alimenteze un stil de viaţă luxos, Zachary Horwitz, în vârsta de 35 de ani, a fost condamnat şi la restituirea a 230 de milioane de dolari.

Cele aproximativ 250 de victime identificate de anchetatori, dintre care multe erau prieteni ai lui Zachary Horwitz şi care uneori erau total ruinaţi de escrocheriile acestuia, au puţine şanse să-şi mai recupereze vreodată banii, investiţi de actor în zboruri cu avioane private, în maşini sport şi o vilă luxoasă.

 

Folosea banii luaţi de la unii pentru a-i plăti pe alţii

 

Actorul Zachary Horwitz pretindea în mod fals că banii investitorilor vor fi folosiţi pentru a obţine drepturi de licenţă pentru filme pe care Netflix şi HBO au convenit să le distribuie în America Latină.

El folosea banii luaţi de la unii pentru a-i plăti pe alţii, cu dobânzi cuprinse între 25% şi 45%. Însă când schema de tip Ponzi s-a prăbuşit, lipseau 230 de milioane de dolari.

„Zachary Horwitz s-a prezentat drept o poveste de succes de la Hollywood (...) Însă el nu era un om de afaceri de succes sau un iniţiat de la Hollywood. El doar juca un rol”, a rezumat procuratura în rechizitoriu.

Actorul, care a jucat în thrillere şi în filme de groază sub numele de scenă Zach Avery, a recunoscut faptele în octombrie anul trecut. El a mărturisit că nu a cumpărat niciodată drepturi de licenţă şi a fabricat contracte false care poartă numele unor prestigioase companii de streaming, precum Netflix şi HBO.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel