Ultimele cuvinte spuse de Pavel Petronel Tănase soției, înainte de explozia din Italia. A fost ultimul apel telefonic

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Pavel Petronel Tănase a telefonat soției chiar în ziua în care a avut loc explozia de la hidrocentrala din Italia. 

Pavel Petronel Tănase a ajuns în Italia în 2001. Când gemenii s-au născut, s-au mutat în locuința din Via Constitution, în localitatea Settimo, în prima suburbie de lângă Torino. 

De meserie electrician, românul se ocupa de sisteme mari așa cum era și cazul hidrocentralei care i-a adus sfârșitul. A decis să plece din România în Italia pentru a câștiga ceva mai mulți bani.

Era singurul care lucra în familie. Soția lui, Laura, a ales să stea acasă ca să aibă grijă de copii: nu aveau rude care să-i poată ajuta. Aveau puțini prieteni și câteva legături cu comunitatea românească. În weekend mergea cu bicicleta cu copiii. Biserica Ortodoxă a promis că va plăti pentru înmormântare. Comunitatea românească, prin Liliana Băncescu, unul dintre cei mai activi membri, a activat un cont curent pentru a strânge ajutoare.

Ultima zi din viața românului și apelul telefonic 

 

Pavel Petronel Tănase a plecat de acasă marți la 6 dimineața. Își luase rămas bun de la soția sa Laura și de la copiii săi gemeni în vârstă de 14 ani și plecase la Bologna. La 11 dimineața, ajungând la gară, a sunat acasă. A fost ultimul apel telefonic și ultimele cuvinte pe care soția le-a auzit de la el:

„Ne vedem vineri. Mă duc la prânz cu colegii și mă apuc de lucru la ora 2:00.”

Opt ore mai târziu, carabinierii din Settimo Torinese au sunat la ușă anunțând dezastrul. Laura a plâns și a rămas tăcută. Apoi a soțit copiii la școală, unde o așteptau directoarea și psihologii și le-a dezvăluit adevărul copiilor ei.

Originar din Iași, România, Pavel Petronel Tănase era orfan de tată, care murise când avea 14 ani, adică la fel precum copiii săi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel