UK. Fostul premier controversat australian, Tony Abbott, numit consilier pentru comerţ

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Guvernul britanic l-a numit vineri pe fostul premier australian Tony Abbott în cadrul unui organism însărcinat cu promovarea comerţului britanic exterior, alegere care a provocat o controversă chiar înainte de oficializarea sa, relatează AFP.

Şef al guvernului australian între 2013 şi 2015, Tony Abbott, de 62 de ani, a fost numit consilier la biroul de comerţ, organism relansat de guvernul lui Boris Johnson, în contextul în care Regatul Unit încearcă să lege parteneriate comerciale după Brexit. În prezent sunt în curs negocieri cu Uniunea Europeană, SUA, Japonia, Australia şi Noua Zeelandă.

Cu prilejul mandatului său în fruntea guvernului australian Tony Abbott a adoptat o linie dură faţă de imigraţia clandestină, s-a opus căsătoriei homosexuale şi s-a arătat sceptic faţă de cauzele umane ale încălzirii globale. Julia Gillard, care l-a precedat în fruntea guvernului, l-a acuzat de misoginism.

Înaintea anunţului oficial, Boris Johnson şi-a exprimat dezacordul faţă de numeroasele critici venite în special din partea opoziţiei laburiste şi a asociaţiilor LGBT, subliniind că Tony Abbott a fost "ales de poporul marii naţiuni liberale democratice Australia".

Tony Abbott se află printre cele 16 personalităţi, dintre care unele sunt membre ale guvernului britanic, din cadrul biroului de comerţ, organism care are un rol de consiliere pe lângă executivul britanic. Membrii săi nu au un "rol direct" în încheierea acordurilor comerciale, a precizat guvernul într-un comunicat titrat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel