Udrea îi pune condiții lui Predoiu, din închisoare, ca să se întoarcă în țară: „Nu e nevoie să vă străduiți să mă aduceți”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, i-a transmis, astăzi, un mesaj ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, din închisoarea din Bulgaria.

Elena Udrea susţine, în mesajul postat pe pagina sa de Facebook, că este victima justiţiei din România. 

„Înțeleg domnule Ministru al Justiției că sunteți preocupat de faptul că unii cetățeni români, abuzați de justiția pe care o păstoriți din 2007 ( cu mici întreruperi), își caută dreptatea în Europa, deci în țări cu standarde mult mai înalte de justiție decât România.

Dar despre abuzul care mi se întâmplă mie ce părere aveți domnule ministru? Cum vi se pare faptul că stau arestată de 50 de zile într-o țară europeana pentru că am fost condamnată ilegal, întâi de un complet de 3 judecători care nu era specializat și din care făcea parte Florentina Dragomir, care exercită fără drept funcția pentru că nu îndeplinea jurământul de credință, apoi de un complet de 5 judecători constituit cu încălcarea gravă a legii, iar contestația în anulare în care am cerut rejudecarea dosarului tocmai ca urmare a acestei compuneri a completului, mi-a fost respinsă doar mie dintre toate cazurile similare, încălcându-se atât decizia 685/2018 a CCR cât și decizia CJUE din 21.12.2021?”, a scris Udrea pe Facebook.

 

Udrea: „Fetița mea de 3 ani nu m-a văzut de aproape 2 luni din cauza acestor abuzuri”

 

Fostul ministru al Turismului continuă în scrisoare să menționeze faptul că „fetița mea de 3 ani nu m-a văzut de aproape 2 luni din cauza acestor abuzuri ale justiției”. 

„Dar despre faptul ca fetita mea de 3 ani nu m-a vazut de aproape 2 luni din cauza acestor abuzuri ale justitiei dumneavoastra, ce parere aveti? Aveti vreo parere? Care este pozitia dvs ca Ministru al Justitiei fata de acest caz? Dar fata de haosul general de la ICCJ, unde unii judecatori dau decizii cand pro cand contra curtii constitutionale, chiar si contra CJUE, iar altii ar vrea dar nu au curajul sa respecte deciziile CCR pentru ca se pare ca sunt amenintati, unde nu s-a stabilit inca o pozitie coerenta si unitara fata de falsul conflict intre CCR si CJUE ( in realitate nu exista niciun conflict, dar nici asta nu aveti curajul sa transati). ?

Ca membru al CSM, ati ridicat acest subiect in sedintele consiliului? Dar despre condamnarile neprevazute de legea penala, ori prescrise, despre faptul ca s-a ajuns din cauza lasitatii unor magistrati si a slabei calitati a clasei politice, sa se dea pedepse mai mari pentru o eventuala mita de 25 de mii euro, decat pt omor, rapiri, violuri si talharii. De 3 ani justitia dvs inca nu l-a condamnat pe monstrul din Caracal, celebrul Dinca, asta nu va preocupa?”, a continuat Udrea.

 

Elena Udrea: „Cetatenii României aparțin Europei”

 

Udrea continuă în scrisoarea ei postată pe Facebook că dacă Predoiu îi garantează că „în România mi se aplică și mie aceeași lege precum s-a aplicat tuturor celor în situația mea” vine singură. 

„Cetatenii Romaniei apartin Europei, si asa cum au dreptul sa aleaga o scoala mai buna, un loc de munca mai bun, la fel au dreptul sa isi caute dreptatea daca in tara lor domneste haosul in Justitie, si sunt abuzati de cei care ar trebui sa aplice legea in mod corect, iar politicienii ca dvs si marea majoritate, nici macar opinii nu reusiti sa aveti sau nu indrazniti!

Nu e nevoie sa va straduiti sa ma aduceti in tara, daca dvs ca Ministru al Justitiei imi garantati ca in Romania mi se aplica si mie aceeasi lege precum s-a aplicat tuturor celor in situatia mea, vin singura domnule Predoiu! Daca nu puteti garanta unuia, sau mai multor cetateni ai tarii din guvernul caruia faceti parte aplicarea legii, la ce bun sa ramaneti in functie?

Domnule Predoiu, inca mai aveti sansa sa va ridicati si ca ministru la nivelul profesionistului in drept care sunteti! Nu o ratati! Ca cineva care a pus cateva caramizi importante la temelia carierei dumneavostra, imi permit aceasta sugestie”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel