UDMR cere deschiderea școlilor

Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Decizia Guvernului de a închide școlile este greșită, nimic nu justifică închiderea tuturor școlilor și claselor, susține UDMR. Prin această decizie pripită, Guvernul îi consideră pe elevi și profesori purtătorii coronavirusului.

În același timp, marea majoritate a țărilor europene – cu rată de infectare mai mare - acționează mai prudent, și lasă elevii să învețe în condiții normale.

Efectele predării online vor avea consecințe pe termen lung, nemaivorbind de faptul că nici condițiile nu sunt asigurate: în ultimii 6 luni guvernul nu a fost capabil să doteze școlile cu instrumente digitale, conform Uniunii.

Totodată profesorii și specialiștii în educație susțin că în cazul preșcolarilor și a elevilor din clasele primare prin predarea online nu se pot dezvolta abilități de orientare corectă, competențe orale, de înțelegere a unui text și de scriere.

 

UDMR: Să se reia cursurile „față în față”

 

UDMR cere Guvernului ca în fiecare școală și grădiniță unde e posibilă respectarea normelor sanitare și de distanțare socială să se reia cursurile „față în față” până în clasa a IX-a. Comitetele Județene pentru Situații de Urgență - după consultarea autorităților locale și a inspectoratelor școlare județene – să decidă închiderea școlilor, dacă această măsură este justificată.

„Menținerea deschisă a școlilor se justifică și prin faptul că elevii învață într-un mediu sigur, cadrele didactice fac totul pentru a se respecta normele de igienă și distanțare socială. Supravegherea sanitară este regulată, deoarece profesorii vorbesc zilnic cu elevii despre starea lor de sănătate. Dacă cineva are simptome, se anunță de îndată medicul de familie și autoritățile competente. Totodată după începerea noului an școlar nu s-a înregistrat o creștere semnificativă a infectărilor în instituțiile de învățământ. Majoritatea oamenilor respectă normele de igienă și sănătate publică, în același timp așteaptă un parteneriat din partea guvernului. În schimb primește răspunsuri nefondate, decizii nechibzuite, luate în grabă. Nu trebuie luate acum decizii, care pe termen scurt sunt ușoare și favorabile guvernului, dar pe termen lung nenorocesc o generație întreagă. Noi avem încredere în profesori. Le încredințăm copiii noștri în vremuri liniștite, știm, că și în aceste vremuri grele își vor face datoria”, arată UDMR, potrivit Mediafax.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy