UDMR, atac halucinant la România de 1 decembrie. REVOLTĂTOR

CNMR condamnă cu fermitate declarațiile iresponsabile făcute în Parlamentul României, în prag de Centenar, de senatorul maghiar Csaba-Zoltan.

Lipsa de reacție a clasei politice din România care a asistat impasibilă la declarația senatorului Csaba-Zoltan prin care acesta a redus la zero istoria noastră, prin care ne-a insultat sutele de mii de români care s-au jertfit pe câmpul de luptă, care a ridiculizat astfel idealul de secole al națiunii române, care practic ne-a insultat trecutul, prezentul și viitorul, în cadrul Ședinței solemne din Parlamentul României închinată Centenarului Marii Uniri, a fost mult  mai dureroasă și umilitoare decât mesajul transmis de senatorul maghiar.

Maghiarii din România nu se pot raporta la acest Centenar la fel ca majoritatea românilor, întrucât ceea ce românii consideră ca fiind împlinirea dezideratului lor naţional, pentru maghiari va rămâne o pierdere majoră până când promisiunile cuprinse în rezoluţia de la Alba Iulia nu vor fi respectate”.

Declarația senatorului ROMÂN de etnie maghiară este o provocare fără seamăn pentru momentul pe care-l parcurge națiunea română indiferent de originea etnică a fiecărui cetățean. Cu TOȚII suntem ROMÂNI. Liniștea întregii societăți românești nu doar a clasei politice, reprezintă o ignorare a răutății acestor agenți de influență dar din păcate și naivitate în fața eforturilor continue de dezbinare a etnicilor maghiari și rupere a acestora de un trai în armonie cu restul românilor.

CNMR condamnă ferm aceste declarații jignitoare și va apela la toate demersurile legale de aducere a acestui parlamentar și a oricărui oficial român în limitele Constituției. Fiecare parlamentar a jurat să respecte Constituția și legile țării. Prin negarea zilei de 1 Decembrie ca zi națională este încălcată Constituția României care prevede clar ziua de 1 Decembrie 1918 ca zi națională pentru toți românii.

Nu mai trebuie să permitem ca demnitatea națională și orice eveniment național să ne fie umbrite de minciună, ură, lipsă de respect și de insolența unor persoane care inventează sintagme, care încurajează extremismul, dezbinarea și haosul. Fix la 100 de ani de la Marea Unire are loc un gest intolerabil, incalificabil și care ar trebui sancționat ca atare fix în inima democrației României: în Parlament, instituția care a hotărât cele mai importante decizii ale istoriei poporului roman!” a declarat Alexandru Cumpănașu, Președinte al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României.


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy