Turneu Cincinnati. Simona Halep, a șaptea victorie legată, după ce a câștigat Toronto Open 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Simona Halep mărturisește dezamăgită: „Acesta va fi probabil sfârșitul carierei mele”
Simona Halep mărturisește dezamăgită: „Acesta va fi probabil sfârșitul carierei mele”

Simona Halep a legat cea de a VII-a victorie consecutivă din acest sezon, după ce a debutat cu o victorie la turneul de la Cincinnati. 

Simona Halep a reușit să treacă în turul doi al turneului de la Cincinnati, după ce a învins-o pe rusoaica Anastasia Potapova (54 WTA). Meciul a fost întrerurpt de ploaie după primele patru game-uri. În următorul tur, Halep va întâlni tot o sportivă rusoaică, pe Veronika Kudermetova (20 WTA).

Simona Halep nu a avut deloc un meci ușor: Ea a eliminat-o pe Anastasia Potapova, scor 6-4, 3-6, 6-3, într-o partidă care a durat 2 ore și 11 minute. Cele două jucătoare au făcut împreună 15 break-uri la serviciu.

Partida a fost întreruptă la scorul de 2-2, după ce a izbucnit furtuna. Meciul începuse și așa cu întârziere. 

La reluare, Halep a irosit 4 mingi de break, la 3-3, în cel mai lung game al meciului în care Potapova a servit de 20 de ori, dar a reușit să se impună pe serviciul rusoaicei pentru 5-4.

În ultimul game al primului set a salvat două mingi de rebreak, după care a închis setul la prima ocazie.

Setul secund a avut din nou multe break-uri, 4 din primele 6 game-uri, câte două de fiecare parte, fiind câștigate la retur.

La 3-4 pentru Potapova, Halep a cedat din nou serviciul, iar rusoaica a profitat pentru a trimite meciul în set decisiv.

La capătul unui set cu încă 3 game-uri câștigate la retur, Simona Halep a reușit să valorifice a cincea minge de break pentru 5-3, închizând apoi meciul pentru a trece în turul doi.

Simona Halep, pe locul șase mondial

 

Românca Simona Halep a urcat nouă locuri faţă de săptămâna trecută şi se află pe poziţia a şasea a clasamentului mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), publicat luni.

Halep, care a cucerit duminică titlul la Toronto, revine astfel în top 10 mondial, din care ieşise în urmă cu un an, pe 9 august 2021, după 373 de săptămâni consecutive de prezenţă între primele zece jucătoare ale lumii.

Poloneza Iga Swiatek continuă să conducă detaşat în ierarhia mondială, cu peste 4.000 de puncte avans faţă de a doua clasată, estoniana Anett Kontaveit. Podiumul este completat de grecoaica Maria Sakkari, aflată la aproape 300 de puncte de locul secund.

Beatriz Haddad Maia, învinsă de Halep în ultimul act la Toronto, a urcat opt locuri şi se află acum pe 16, cea mai bună clasare din carieră.

România are şase jucătoare în prima sută, celelalte fiind Irina-Camelia Begu - 34, Sorana Cîrstea - 40, Ana Bogdan - 64, Jaqueline Cristian - 76 şi Elena-Gabriela Ruse - 98 (a urcat cinci locuri).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel