Turistă jefuită la Veneția. Femeia refuză despăgubirea de 500 de euro oferită de hoț, vrea ca acesta să fie judecat

Alexandra Curtache |
Data publicării:

O turistă franceză aflată în vacanță la Veneția a demonstrat curaj și hotărâre când a refuzat o ofertă de despăgubire de 500 de euro din partea bărbatului care i-a furat portofelul și a ales să-l ducă în fața instanței pentru a-i cere dreptate.

Evenimentul s-a petrecut în Piazzale Roma, un loc aglomerat din Veneția, și a implicat un bărbat de 35 de ani de naționalitate română.

Turista franceză a fost jefuită în timp ce se afla în Piazzale Roma, o zonă tranzitată de turiști care așteptau autobuzele către Mestre. Ea a fost abordată de bărbatul de 35 de ani și complicii săi, care păreau să o vizeze intenționat. Cu o mișcare rapidă, hoțul i-a furat portofelul, dar doi tineri bengalezi care se aflau în apropiere au observat incidentul și au intervenit pentru a o ajuta pe turistă.

 

Avocatul hoțului a încercat să obțină retragerea plângerii pentru 500 de euro despăgubire

 

Deși au intervenit și au încercat să-l oprească pe hoț, portofelul turistei a dispărut deja. Carabinierii au fost alertați și l-au reținut pe bărbatul de 35 de ani, care a negat cu înverșunare că a comis furtul. În timpul procesului sumar care a avut loc în fața judecătorului penal Francesca Zancan, avocatul bărbatului a încercat să obțină retragerea plângerii oferind o sumă de 500 de euro ca despăgubire.

Cu toate acestea, turista franceză a refuzat cu fermitate oferta financiară, dorind să-l vadă pe hoț adus în fața legii și condamnat pentru fapta sa. Judecătoarea a validat arestul bărbatului și l-a eliberat apoi în așteptarea procesului, care a fost amânat la cererea avocatului său, Jacopo Trevisan.

 

Turista franceză își dorește dreptate

 

S-a decis ca inculpatul să rămână la Torino, pentru a preveni orice tentativă de a reveni în Veneția și de a comite alte infracțiuni. Cu toate că procesul încă nu s-a încheiat, turista franceză a demonstrat că nu este interesată de bani, ci că își dorește să obțină dreptate și să-l vadă pe hoțul care i-a furat portofelul tras la răspundere.

Furturile din buzunare sunt o problemă frecventă în zonele aglomerate și turistice din orașe precum Veneția. Astfel de cazuri subliniază importanța intervenției civice și a cooperării între turiști pentru a preveni și a gestiona astfel de incidente neplăcute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel