Turist african, uimit de România: "Prima oară am vrut să-mi sun părinții să plec, dar e o țară atât de sigură"

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Capturi de ecran / Sursă: Tiktok @vision_studeo
Foto: Capturi de ecran / Sursă: Tiktok @vision_studeo

Un turist african a povestit ce experiențe a avut în România și a le-a explicat internauților că țara noastră este un loc sigur de vizitat.

Într-un videoclip postat pe Tiktok, un african povestește ce șocuri culturale a experimentat pe durata vizitei în țara noastră. Una dintre primele observații notabile a fost afecțiunea manifestată în public de către români.

”Un șoc pentru mine a fost afecțiunea în public. Dumnezeule, prima oară m-am gândit ”Ce se întâmplă aici? De ce toți oamenii se sărută în locuri publice?”. Pe parcurs am realizat că în România e normal. Deci, dacă aveți de gând să veniți aici, să luați aminte că afecțiunea în public este un lucru normal în România. 

”Aproape că mi-am sunat părinții să-i anunț că mă întorc acasă” 

 

O altă surpriză pentru turistul african a fost observația femeilor care fumează în public, un aspect care poate fi considerat neobișnuit în alte culturi. Cu toate că inițial a fost șocat de această practică, el a înțeles că este o parte integrantă a vieții cotidiene în România.

”Al doilea șoc a fost să văd femei fumând. Aproape că mi-am sunat părinții să-i anunț că mă întorc acasă. Apoi iar am realizat că sunt în România și e un lucru foarte normal.”

De asemenea, tânărul a remarcat diferențele în comportamentul social, în special în ceea ce privește interacțiunile dintre vecini. În timp ce în cultura sa este obișnuit ca vecinii să se salute și să schimbe câteva cuvinte, în România a observat că această practică lipsește și poate fi chiar privită cu surprindere.

”Un alt șoc,  a fost când am realizat că vecinii nu se salută între ei. Când le urezi vecinilor ”bună dimineața”, reacționează ca și cum i-ai deranjat. De unde vin eu, vecinii, până și străinii, se salută, se întreabă ”ce mai faci?”. E normal aici, în România, să nu saluți pe cineva pe care nu-l cunoști și nu te ofensa dacă nu îți răspund la salut.”

”Oamenii care mănâncă în public sunt considerați nebuni” 

 

Printre altele, turistul african a remarcat și obiceiul românilor de a mânca în public, o practică pe care el o considera neobișnuită în cultura sa de origine.

”M-a surprins și faptul că oamenii mănâncă în public. De unde vin eu, oamenii care mănâncă în public sunt considerați nebuni dar aici e ceva firesc.” 

De asemenea, să oferi locul tău unui bătrân în semn de respect nu este un lucru foarte comun. În România, dacă oferi locul tău din autobuz sau orice alt mijloc de transport, unui bătrân, acesta o să îți reproșeze că nu are nevoie de locul tău pentru că nu e atât de bătrân. Deci, dacă vii în România, vezi-ți de treaba ta și nu te ridica să oferi loc până când nu îți cere cineva să faci asta și să-i ajuți.”, povestește tânărul. 

”România este o țară pașnică și prietenoasă” 

 

Întrebat de internauți dacă România este o țară în care te poți simți în siguranță, tânărul a subliniat că, în timpul șederii sale în țară, nu a întâmpinat niciun incident negativ. El a comparat șansele de a fi implicat într-un act infracțional cu cele de a fi lovit de un fulger sau de o mașină, turistul este de părere că România este o țară pașnică și prietenoasă în general, cu o rată mică a criminalității.

„Sunt de părere că șansele să fi lovit de un fulger sau să fii lovit de o mașină sunt mult mai mari decât să fi victima unui act infracțional, în majoritatea locurilor din România. România este o țară pașnică și prietenoasă. Nu aș spune că este o țară în care nu există infracțiuni, dar rata criminalității este mică și șansele să experimentezi sau să vezi o infracțiune sunt, din fericire, mici. De când stau în România, nu am trecut prin așa ceva și nici nu am fost martor al unor incidente. Evident, sunt locuri în care nu te poți simți în siguranță, mai ales în orașele mari, cum ar fi București.”

------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel