Turcia anunţă redeschiderea TURISMULUI medical pentru 31 de ţări. ROMÂNII pot merge şi ei la tratament

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

După ce a anunţat redeschiderea moscheilor pentru rugăciuni în aer liber, Turicia va redschide turismului medical.

Această măsură face parte dintr-un plan mai amplu a Guvernului de la Ankara de a relaxa anumite măsuri restrictive, în contextul pandemiei de COVID-19. În acest sens Turcia a anunțat că redeschide turismul medical. Serviciile vor fi reluate pentru cetățenii a 31 de state începând de miercuri, 20 mai. Astfel, guvernul de la Ankara încearcă să revitalizeze acest sector lucrativ într-o economie care se confruntă cu multe dificultăți din cauza crizei generate de epidemia de Covid-19.

Reamintim că Turcia a anunțat redeschiderea moscheilor pentru rugăciuni colective, după mai bine de două luni de restricții impuse pentru blocarea răspândirii noului coronavirus, informează sâmbătă AFP.

Sute de credincioși, cu măşti de protecţie pe faţă, s-au rugat pe covoraşe amplasate la un metru unul de altul, în curtea celebrei Moschei Albastre din Istanbul. Redeschiderea moscheilor are loc în contextul în care, de curând acestea au fost implicate într-un incident. Cântecul partizan "Bella Ciao" a răsunat în mai multe moschei din Turcia difuzat de sistemul de megafoane care anunţă chemarea la rugăciune. Incidentul care a revoltat Ankara s-a produs ca urmare a aunui atac informatic. Regimul Erdogan anunță o anchetă de amploare în acest caz, acuzând un complot al opozanților președintelui.

Se redeschid restaurantelor, cafenelelor şi bibliotecile

Joi, preşedintele Erdogan a anunţat redeschiderea începând de lunea viitoare a restaurantelor, cafenelelor şi bibliotecilor. Infecțiile provocate de COVID-19 depășesc în Turcia bilanțul de 160.000 de cazuri, cel mai mare număr din Orientul Mijlociu. Însă creșterile zilnice recente au fost în jur de 1.000 de persoane infectate. Adică aproximativ 20 la sută din nivelul maxim.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel