Tudorel Toader s-a ACTIVAT în funcţia de notar. Și-a deschis cabinet şi s-a asociat cu fiul lui

Fostul ministru al Justitţiei Tudorel Toader s-a activat în funcţia de notar, a deschis cabinetul notarial „Toader” din Iaşi şi s-a asociat cu fiul lui, Alexandru, au declarat pentru G4media.ro atât fostul ministru, cât şi şeful Camerei Notarilor Iaşi, Claudiu Andi Cheptine.

Alex Toader este titular pe un post de notar la ţară, în comuna Răchiteni, jurisdicţia Judecătoriei Paşcani, însă era detaşat în municipiul Iaşi, unde era asociat chiar cu Andi Cheptine.

La sfârşitul lui iunie, Alex Toader s-a retras din asocierea cu Cheptine, concomitent, tatăl lui, Tudorel Toader, a renunţat la suspendarea din funcţia de notar şi a formulat cerere de redeschidere a unui cabinet notarial în Iaşi, a declarat pentru G4media.ro Andi Cheptine, preşedintele Camerei Notariale Iaşi.

Apoi, Toader senior şi junorul au formulat cerere către Uniunea Notarilor şi Ministerul Justiţiei pentru a se asocia. Este nevoie de un ordin de ministru atunci când se asociază notari din jurisdicţii diferite, Tudorel Toader aparţinând de jurisdicţia Judecătoriei Iaşi, iar Alex Toader, de Judecătoria Paşcani, a explicat notarul Andi Cheptine.

Nu există o incompatibilitate între funcţia de rector şi cea de notar, au declarat atât preşedintele Camerei Notariale Iaşi, Andi Cheptine, cât şi fostul ministru Tudorel Toader.

„L-am luat asociat la cabinetul meu de notar public. Funcţia de rector nu este incompatibilă cu profesia liberală de notar public. Funcţia de rector nu este incompatibilă nici cu profesia liberală de avocat. Au fost şi sunt rectori şi avocaţi”, a declarat Tudorel Toader pentru G4media.ro.

Alex Toader, notar la oraş pe uşa din dos. Anul trecut, băiatul cel mare al lui Tudorel Toader, Alex Toader, a picat examenul de transfer ca notar de la țară la oraș.

Tot anul trecut, pe atunci ministrul Justiției, Tudorel Toader a fost vizat de o anchetă penală după ce presa a dezvăluit că a profitat de o portiţă legislativă pentru a deveni el însuşi notar. Dosarul respectiv a fost însă clasat, întrucât nu au fost constatate încălcări ale legii penale.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy