Toader, reacție pe tema referendumului: Nu rezolvă problema de fond

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că un referendum care va avea ca obiect ordonanțele de urgență nu va folosi la nimic deoarece Constituția prevede ca Guvernul să emită OUG. Ca atare, ca această prevedere să fie eliminată este nevoie de revizuirea Constituției. Declarația a fost făcută după ședința festivă organizată de Parlamentul României.

”Am auzit și eu că se va propune la referendum să nu se mai dea ordonanțe de urgență. Eu raspundeam la colegi de ai dvs faptul ca un referendum cu această temă nu rezolvă problema de fond pt că lege fundamentală prevede abilitarea guvernului de a emite ordonațe de urgență. Din moment ce o prevedere este de rang constituțional, ca prevederea respectivă să fie extrasă din Constituție, să nu mai existe, trebuie o procedură de revizuire a Constituției”, a declarat Tudorel Toader după ședința solemnă din Parlament.

Tudorel Toader susține că ordonațele de urgență se justifică deoarece suny multe decizii ale CCR din ultimii ani care nu au fost transpuse în Codul penal, la fel ca și multe directive europene care au aceeași soartă.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.24