Tudorel Toader, din nou în prim-plan, după demisia din funcția de ministru al Justiției. A ajuns până la ÎCCJ

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției în Guvernul Dăniclă, a fost cooptat într-o comisie care a stabilit cine sunt judecătorii care promovează la ÎCCJ, și asta la doar câteva luni după ce a demisionat din funcția de ministru.

Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției, s-a ocupat de „trierea“ magistraților care au ajuns la cea mai înaltă instanță din România, Înalta Curte de Casație și Justiție, după cum arată un document consultat de Europa Liberă.

El a participat, potrivit legii, ca profesor al unei facultăți de Drept. În comisiile de evaluare a candidaţilor s-au regăsit oamenii de încredere ai Liei Savonea, fosta preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Tudorel Toader a făcut parte din comisia de promovare a judecătorilor la Inalta Curte, după ce nu a mai fost ministru al Justiției, în calitate de profesor universitar. 

El a făcut parte din comisia de evaluatori pentru promovările magistraţilor la Secţia Penală, cea care judecă demnitari, alături de Daniel Grădinaru – preşedinte de Comisie și Andrei Claudiu Rus.

Potrivit documentului aprobat de Lia Savonea în iulie 2019, alături de fostul ministru îi regăsim pe soţii Ianina şi Daniel Grădinaru sau pe Andrei Claudiu Rus, soţul judecătoarei Alexandra Rus, cea care a devenit cunoscută după pentru deciziile de achitare pe care le-a dat în cazuri răsunătoare de corupţie. Din comisiile de soluţionare a contestaţiilor au făcut parte alţi judecători de la instanţa supremă autori ai unor hotărâri controversate, cum ar fi Ştefan Pistol sau Simona Neniţă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel