Tudorel Toader a cerut Ministerului Justiţiei să i se pună la dispoziţie gratis... un autocar

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Tudorel Toader, fost ministru al Justiției și actual rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, a cerut Ministerului Justiţiei să i se pună la dispoziţie, gratis, din patrimoniul Agenţiei Naţionale a Bunurilor Indisponibilitate (ANABI), un autocar pentru universitate, potrivit G4Media.ro.

„Vă rugăm să transmiteţi, fără plată, din patrimoniul Ministerului Justiţiei – Agenţia Naţională a Bunurilor Indisponibilizate la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, un mijloc de transport- autocar, în vederea optimizării bunei desfăşurări a activităţilor cu studenţii precum şi a unor proiecte prioritare ale Universităţii", se arată în adresa citată de G4Media.ro.

Numai că ANABI, instituţie care până acum trei luni a fost în subordinea lui Toader, nu are în patrimoniu niciun autocar, potrivit sursei citate.

Fostul ministru Toader vrea, în aceleaşi condiţii, şi o maşină pentru o instituţie parteneră, Biblioteca Universitară Mihai Eminescu din Iași.

„În parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza, Biblioteca deserveşte nevoile academice, educative şi culturale ale mediului universitare ieşean. (...) Instituţia găzduieşte şi organizează anual, în beneficiul publicului educat, peste 200 de evenimente publice, iar numărul de persoane care valorifică anual serviciile şi resursele Bibliotecii depăşeşte pragul de 10 mii de vizitatori. (...) În acord cu prevederile Hotărârii Guvernului nr 841/1995 privind procedurile de transmitere fără plată şi de valorificare a bunurilor aparţinând instituţiilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, vă rugăm să transmiteţi fără plată, din patrimoniul Ministerului Justiţiei- Agenţia Naţională a Bunurilor Indisponilizate, la Biblioteca Centrală „Mihai Eminescu" din Iaşi un mijloc de transport – autoturism, care ne-ar ajuta să optimizăm desfăşurarea activităţilor şi evenimentelor de mare impact public organizate la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu", mai scrie în acelaşi document.

Surse din Ministerul Justiţiei spun că este prima solicitare de acest fel din partea unei universităţi.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel