Trucuri fantastice pentru a curăța perfect cuptorul de grăsime cu ingredientele pe care le ai deja în bucătărie

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Trucuri fantastice pentru a curăța perfect cuptorul de grăsime cu ingredientele pe care le ai deja în bucătărie
Trucuri fantastice pentru a curăța perfect cuptorul de grăsime cu ingredientele pe care le ai deja în bucătărie

Cuptorul este un aparat foarte util pentru gătit și esențial în pregătirea multor rețete. Pentru ca acesta să funcționeze corect, este important să îl păstrați în stare bună și să îl curățați corespunzător, astfel încât să nu se acumuleze urme de murdărie sau grăsime.

Unele alimente lasă multă murdărie în interiorul cuptorului sau pe tavă, necesitând astfel o curățare în profunzime.

Vezi și Trucul genial pentru a curăța tigăile ca să arate ca noi! Cele două ingrediente minune pe care cu siguranță le ai deja în bucătărie!

Deși cel mai bine este să curățați cuptorul după fiecare utilizare, uneori nu este posibil. Se acumulează grăsimi și crește complexitatea de a o elimina. Unele produse sunt foarte eficiente de îndepărtat cu o simplă aplicare. Aflați cum să curățați grăsimea din cuptor și cele mai bune metode de a o obține citind acest articol StiriDiaspora.ro.

 

Bicarbonat de sodiu

 

Bicarbonatul de sodiu este un remediu excelent pentru curățarea unui cuptor foarte murdar. Amestecat cu oțet, este foarte eficient în îndepărtarea grăsimii acumulate în cuptor. Pentru a curăța corect cuptorul cu bicarbonat de sodiu, urmați acești pași.

Adăugați zece linguri de bicarbonat de sodiu într-un recipient, alte trei linguri de oțet alb și puțină apă fierbinte.

Adăugați puțin câte puțin oțetul pentru a nu crea prea multă spumă în amestec.

Citește și Cum să curățați casa cu frunze de dafin și sare. Un truc secret, folosit de preotese în vremuri străvechi

Amestecați aceste ingrediente pentru a forma un fel de pastă. Pentru a deveni cremos, adăugați mai mult bicarbonat de sodiu dacă este necesar.

Aplică pasta în interiorul cuptorului, mai ales în zonele cele mai murdare și pe tavă. Lăsați pasta să acționeze câteva ore. După acest timp, îndepărtați pasta aplicând apă și frecând cu un burete.

 

Lămâie

 

Dacă încă nu știi cum să scoți grăsimea din cuptor, ia notă de o altă metodă care te va ajuta să o obții, formula de lămâie. Acest suc este eficient în îndepărtarea grăsimilor din cuptor și, în plus, este folosit pentru a elimina mirosurile neplăcute din aparat. 

Adăugați apă, sucul de lămâie și coaja de lămâie pe tava de copt. Porniți cuptorul și așteptați ca lămâia să acționeze în interior timp de 30 de minute.

După o jumătate de oră, opriți cuptorul și scoateți tava pentru a o spăla așa cum faceți de obicei. Cu sucul de lamaie vei putea îndeparta grăsimea din cuptor și o dezinfectezi datorită proprietăților sale antibacteriene.

 

Oţet

 

Oțetul alb este un alt remediu natural eficient pentru curățarea grăsimilor de cuptor. Poate fi aplicat amestecat cu bicarbonat, așa cum s-a explicat deja mai sus, sau pulverizat cu apă. Puterea sa dezinfectantă ajută la îndepărtarea rapidă a grăsimii și murdăriei. Aflați cum să curățați cuptorul cu oțet folosind aceste instrucțiuni.

Faceți un amestec de apă și oțet într-un recipient: pentru fiecare trei părți de apă, adăugați una de oțet.

Puneți amestecul diluat într-un pulverizator pentru a-l putea aplica în cuptor. Aplicați amestecul pe tava de copt și pe pereți.

Așteptați 20 de minute pentru ca oțetul să își facă efectul. Curățați cuptorul cu apă și un burete.

Încearcă și Cum să curățați rapid oalele arse cu produse pe care le aveți în casă. Trucuri simple și ieftine cu bicarbonat, lămâie sau cola

 

Hartie de copt sau aluminiu

 

Un truc pentru a preveni acumularea grăsimii pe tavă și, prin urmare, în interiorul cuptorului, este să folosiți hârtie impermeabilă sau folie de aluminiu pentru a acoperi tava. În acest fel, vei evita urmele de alimente arse încrustate și grăsime.

Marele dezavantaj al acestui truc este că folia de aluminiu poate afecta gustul anumitor alimente, în special al roșiilor. Cu toate acestea, este util să preveniți acumularea grăsimii în cuptor și îngreunarea acesteia mai târziu, mai ales când gătiți cu produse foarte grase.

Între cele două opțiuni: hârtie rezistentă la grăsime sau folie de aluminiu, cea mai bună opțiune este hârtia rezistentă la grăsime, deoarece utilizarea acesteia nu afectează aroma alimentelor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel