Trei români care au jefuit zeci de cimitire, arestați în Franța. "Profit" de 175.000 de euro

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Trei români au fost arestați în Franța, fiind bănuiți că au furat din zeci de cimitire. Pagubele ajung la 175.000 de euro.

Autoritățile din Haut-Rhin, un departament din estul Franței, au efectuat, la mijlocul săptămânii, trei arestări în legătură cu o serie de jafuri comise la numeroase cimitire în ultimele luni.

Această rețea de infractori a atras atenția prin prejudiciul comis, estimat la peste 175.000 de euro, conform informațiilor furnizate de autorități. De la începutul verii lui 2023, poliția a fost pe urmele acestor infractori, iar pe 24 aprilie 2024, jandarmeria a anunțat capturarea a trei dintre aceștia.

Potrivit presei din Hexagon, cei trei suspecți sunt de origine română. Numărul victimelor este impresionant, depășind 300, din care 270 și-au exprimat deja indignarea prin depunerea de plângeri.

Conform unui comunicat de presă emis de direcția generală a jandarmeriei naționale, infractorii căutau obiecte din care să extragă metalul, pe care apoi să-l revândă în Germania.

Se bănuiește că banda formată din români au jefuit zeci de morminte din comunitățile Durmenach, Helfrantzkirch, Roppentzwiller, Dannemarie, Altkirch și Kingersheim.

Cei trei bărbați au fost acuzați de furt în cadrul unei bande organizate, încălcarea mormintelor, asociere criminală și spălare de bani. În prezent, aceștia sunt în arest preventiv, așteptând procesul, scrie publicația actu.fr.

 

---------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel