Trei români au spart "cutia milei" dintr-o biserică din Austria, în Vinerea Mare. S-au gândit că "dau lovitura"

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
hot care fura bani din cutia milei
hot care fura bani din cutia milei

Trei români s-au gândit să facă bani în mod ilegal, cu ocazia Paștelui Catolic. 

Anchetatorii din grupul de jaf al Oficiului de Stat al Poliției Criminale din Austria Inferioară au soluționat un atac asupra unui bijutier din Seitenstetten (cartierul Amstetten), care a avut loc în urmă cu un an. Potrivit sediului poliției de stat din St. Pölten, vineri, sunt considerați acuzați patru cetățeni români de 26, 27, 31 și 35 de ani. Doi dintre ei erau deja închiși în această țară, iar altul a fost arestat în Italia. Un bărbat este încă în libertate.

Zilele acestea este sărbătorit Paștele Catolic. Pentru că de obicei prezența oamenilor este mai mare la biserici în această perioadă și donațiile sunt ceva mai mari. La acest lucru s-au gândit și trei hoți români care după îndelungi observații au decis să spargă "cutia milei". 

Totul s-a întâmplat într-o biserică din Austria, în mica localitate Retzbach. În Vinerea Mare, spre revolta credincioșilor, cei trei români au spart cutia cu donații a bisericii Maria im Grünen Tal.

Doar că numărul mare de credincioși care a dus la umplerea cutiei cu donații s-a dovedit a fi un cuțit cu două tăișuri. Asta pentru că unul dintre credincioși i-a observat pe cei trei hoți români și a dat alarma. După o scurtă "vânătoare" prin localitate, polițiștii au reușit să-i prindă în timp record. Nu era foarte greu, pentru că localitatea este una foarte mică.

Cei trei hoți nu au reușit să scape de pradă, polițiștii austrieci prinzându-i cu "cutia milei" asupra lor. De asemenea, au fost găsite și instrumentele pe care le-au folosit pentru a sparge cutia.

Aceștia s-au ales cu dosar penal pentru organizare în bandă în vederea comiterii de infracțiuni, 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel