Trei regiuni din Italia trec de la „zona roșie” la „zona portocalie”. Roberto Speranza, ORDONANȚĂ de ULTIMĂ ORĂ

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Ministrul Sănătății italian, Roberto Speranza, a semnat, astăzi, o nouă ordonanță care prevede trecerea în „zona portocalie” a regiunilor Calabria, Lombardia și Piemont și în „zona galbenă” a regiunilor Liguria și Sicilia. Totodată, s-au reînnoit măsurile pentru Campania, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Marche și Toscana, informează corriere.it.

Ordonanța semnată de Roberto Speranza va fi în vigoare de la 29 noiembrie până pe data de 3 decembrie. 

În prezent, harta Italiei arată, în „zona galbenă”, provincia Trento, Veneto, Liguria, Lazio, Molise, Sardinia și Sicilia.

În „zona portocalie” există Piemont, Lombardia, Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Marșurile, Umbria, Puglia, Calabria, Basilicata

În „zona roșie” se află Valea Aosta, provincia Bolzano, Toscana, Abruzzo și Campania.

 

Regulile „zonei galbene”

 

Vă puteți mișca liber în timpul zilei. După ora 22:00 și până la ora 5:00 dimineața se poate ieși din casă doar pentru „nevoi dovedite”, prin urmare din motive de muncă, sănătate și situații de urgență și este necesar să aveți autocertificare.

Barurile și restaurantele sunt deschise, dar nu mai târziu de ora 18:00. Livrarea la domiciliu este permisă după ora 18:00, iar mâncarea la pachet poate fi luată până la ora 22:00, dar nu poate fi consumată în apropierea unității.

Muzeele, expozițiile, cinematografele și teatrele sunt închise.

Centrele comerciale sunt închise sâmbăta, duminica și de sărbătorile legale. Farmaciile, tutungerii, magazinele de ziare și magazinele alimentare situate în interiorul centrelor comerciale vor rămâne deschise.

Nu este recomandat să găzduiți persoane care nu conviețuiesc acasă, deoarece întâlnirile în case „sunt un prilej de contagiune, se creează condiții periculoase”, așa cum a explicat premierul Giuseppe Conte.

Capacitatea transportului public a fost redusă cu 50 la sută.

 

Regulile pentru „zona portocalie”

 

Vă puteți deplasa în afara municipiului sau a regiunii numai pentru muncă, sănătate, situații de urgență și pentru a vă însoți copiii la școală și este necesară auto-certificarea

În cadrul municipiului pot circula liber între 5 și 22; atunci este necesară auto-certificarea

Pot să facă activități fizice și sportive în interiorul propriei municipalități și în aer liber;

Săli de sport, piscine și centre sportive sunt închise.

Magazinele cu amănuntul sunt deschise, centrele comerciale sunt închise în zilele de sărbătoare și cu zile înainte de sărbători.

Activitățile serviciilor de catering, precum baruri, pub-uri, restaurante, înghețate, patiserii sunt suspendate.

 

Regulile „zonei roșii”

 

Este necesar să părăsiți casa cât mai puțin posibil: în orice caz, ieșirile sunt permise din motive de sănătate, muncă, urgență, pentru a duce copiii la școală, pentru a desfășura activități motorii (adică o plimbare, dar efectuată cu mască și distanțare) și pentru a merge la unul din magazine deschise. Motivele plecării trebuie să fie autocertificate.

Grădinițele, liceele elementare și gimnaziale sunt deschise. Elevii cu dizabilități și cu nevoi educaționale speciale pot participa și la lecții față în față.

Elevii din clasa a VII-a în sus trebuie să urmeze lecțiile cu învățământ la distanță.

Majoritatea magazinelor sunt închise, cu excepția produselor alimentare, farmacii, parafarmacii, tutunuri, chioșcuri de ziare, spălătorii, hardware, opticieni, florării, librării, papetărie, IT, îmbrăcăminte pentru copii, producători de jucării, parfumerie, săli funerare, distribuitoare automate, coafori și frizeri.

Centrele comerciale sunt închise, cu excepția alimentarelor, farmaciilor, parafarmaciilor, tutunelor.

Barurile și restaurantele sunt închise; Pot să comand mâncare acasă

Sportul se poate face doar în aer liber și individual.

Poți face o plimbare: singur și „lângă casă”, precum și purtarea unei măști.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel