Tratament de doi lei pentru un pacient în Slobozia: stă neoperat de 10 zile din cauza unui conflict între medici

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Tratament de doi lei pentru un pacient în Slobozia: stă neoperat de 10 zile din cauza unui conflict între medici / Foto: Unsplash
Tratament de doi lei pentru un pacient în Slobozia: stă neoperat de 10 zile din cauza unui conflict între medici / Foto: Unsplash

Un incident medical tragic a scos la iveală o situație tensionată între doi medici la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, lăsând un bărbat cu piciorul rupt să aștepte neoperat timp de zece zile.

Confruntarea între medicul curant și anestezist a dus la o întârziere critică în intervenția chirurgicală necesară pacientului, care suferise un accident casnic.

După ce și-a fracturat piciorul în urma unui accident în propria locuință, bărbatul a fost adus de urgență la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, unde spera să primească îngrijire medicală adecvată. Cu toate acestea, speranțele au fost spulberate în fața unui conflict ce părea mai presus de interesul său.

Medicul care l-a examinat inițial pe pacient a confirmat necesitatea unei intervenții chirurgicale urgente. Cu toate acestea, zece zile mai târziu, operația nu fusese încă efectuată. Motivul: refuzul anestezistului de a colabora cu medicul curant.

 

Familia pacientului așteaptă cu inima strânsă ca autoritățile să intervină

 

Revoltată de situație, soția pacientului, Constantina State, a făcut apel la autoritățile spitalului și la Consiliul Județean Ialomița, dar răspunsul a fost unul dezamăgitor: „Am făcut plângeri la conducerea spitalului și la Consiliul Județean Ialomița, dar ni s-a spus doar să așteptăm!”, spune ea conform Antena 3 CNN.

În replică, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Slobozia au pus responsabilitatea asupra medicului curant, susținând că acesta ar fi trebuit să găsească o soluție pentru a nu întârzia operația. Managerul spitalului a subliniat că pacienții nu ar trebui să fie victime ale orgoliilor personale ale medicilor și că îngrijirea medicală ar trebui să primeze în orice circumstanțe.

Într-un efort de a remedia situația, conducerea spitalului a început demersurile pentru transferul pacientului la un alt medic. De asemenea, au anunțat că vor sesiza Comisia de Disciplină și Colegiul Medicilor Ialomița pentru a investiga și soluționa acest conflict care a avut consecințe grave asupra îngrijirii medicale acordate pacientului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel