Transportatorii ridicarea restricţiei de circulaţie pentru camioanele cu alimente şi medicamente

Andreea Cosma / 25 mar 2020, 16:49 Salveaza PDF Comentarii
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Guvernului ridicarea restricţiei de circulaţie pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, pe DN 1 (E60), pe sectorul Ploieşti - Braşov, în vederea unei aprovizionări mai rapide a localităţilor din centrul ţării.

"Ridicarea restricţiei se impune deoarece activitatea turistică în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei a fost suspendată şi, având în vedere necesitatea spitalelor şi magazinelor pentru aprovizionare, traseul Ploieşti - Braşov pe DN1 este mult mai rapid, iar mărfurile pot ajunge într-un timp mai scurt în localităţile din centrul ţării", se arată într-un comunicat al UNTRR, remis miercuri.

Transportatorii rutieri subliniază că, din cauza crizei provocate de noul coronavirus, mai toate ţările din Uniunea Europeană au ridicat restricţiile de circulaţie şi, în acest context, solicită suspendarea tuturor restricţiilor care nu vizează siguranţa rutieră.

"Totodată, UNTRR solicită Asociaţiei Municipiilor din România (AMR) suspendarea restricţiilor de acces în oraşe, pentru a permite aprovizionarea. Reamintim autorităţilor că pandemia de coronavirus a perturbat traficul de mărfuri în toată Europa, înregistrându-se timpi de aşteptare de zeci de ore la frontiere. Mărfurile esenţiale trebuie să ajungă cât mai repede în spitale şi magazine, astfel că nu se mai impune menţinerea anumitor ore destinate accesului în oraşe", se precizează în comunicatul UNTRR.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală, neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează şi apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 16.000 de firme înscrise - operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy