Transplantul de inimă, de la porc la om, se arată promițător, după succesul înregistrat la doi pacienți

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Transplantul de inimă, de la porc la om, se arată promițător, după succesul înregistrat la doi pacienți / Foto: Unsplash
Transplantul de inimă, de la porc la om, se arată promițător, după succesul înregistrat la doi pacienți / Foto: Unsplash

Transplantul de inimă de la porc la om se arată promițător, după succesul înregistrat la doi pacienți, al căror organism NU a respins noul organ și nici nu a avut nevoie de un aparat pentru a-l menține în viață.

Medicii au reușit să facă o descoperire în practica xenotransplantului după ce au reușit să importe cu succes două inimi de porc modificate genetic în corpuri umane.

O echipă de chirurgi de la NYU Langone Health, din New York, a efectuat operațiile pe doi pacienți aflați în moarte cerebrală, dar care încă respirau prin intermediul aparatelor de menținere a vieții, pe 19 iunie și 9 iulie.

În ambele cazuri, organismul persoanei nu a respins inima, iar inimile de porc au funcționat normal, fără a fi nevoie de niciun fel de utilaje - spre deosebire de pacienții anteriori care au experimentat transplanturi similare.

Deși procesul de xenotransplant - mutarea unui organ de la o specie la alta - se află încă în stadii incipiente, experții speră că acest tip de descoperiri va contribui la eliminarea deficitului de organe disponibile în întreaga lume, în special pentru copii.

'Scopul nostru este de a integra practicile utilizate într-un transplant de inimă obișnuit, de zi cu zi, doar că cu un organ non-uman care va funcționa normal fără ajutorul suplimentar al unor dispozitive sau medicamente netestate', a declarat Dr. Nader Moazami, directorul departamentului de transplant de inimă de la NYU, a declarat într-un comunicat. 

'Căutăm să confirmăm că studiile clinice pot merge mai departe folosind această nouă sursă de organe cu practicile de transplant testate și verificate pe care le-am perfecționat', conform Daily Mail.

 

Transplanturile au fost efectuate pe doi pacienți care erau deja considerați decedați din punct de vedere medical

 

Statutul lor îi face valoroși pentru cercetători, deoarece le permite să efectueze experimente care ar putea fi prea riscante pentru un subiect viu, dar pe o persoană ale cărei operații corporale sunt încă oarecum funcționale.

Experimentele anterioare pe persoane vii au dus la deces. La începutul acestui an, un bărbat în vârstă de 57 de ani care a primit un transplant de inimă de porc la Universitatea din Maryland a murit la 49 de zile după operație, după ce organismul său a respins organul vital.

Pentru pacienții de la Universitatea din New York, au fost folosite inimi de porci care aveau cel puțin 10 modificări genetice.

Patru dintre aceste mutații au fost descrise de chirurgi ca fiind "knock-out", care împiedică organismul să respingă noul organ. Celelalte șase ajută la repararea decalajului biologic dintre porci și oameni, care ar putea cauza acest tip de respingere.

 

Mutațiile par să fi funcționat, inima a trecut cu succes un test de trei zile fără probleme

 

Spre deosebire de pacienții anteriori, aceștia nu au avut nevoie de utilaje sau medicamente pentru ca inima lor să pornească inițial.

Totuși, o încercare scurtă, de numai trei zile, reprezintă doar începutul cercetării acestor tipuri de mutații și încă nu există date disponibile cu privire la modul în care aceste inimi se vor comporta pe termen lung. 

'Aceștia sunt primii pași în dezvoltarea unei înțelegeri profunde a aspectelor mecanice, moleculare și imunologice ale transplantului de xenoaortă și a fezabilității utilizării practicii clinice standard și a instrumentelor pentru a face acest lucru', a declarat Dr. Alex Reyentovich, director al programului avansat de insuficiență cardiacă NYU Langone.

 

Experții caută de mult timp o modalitate de a acoperi nevoia disperată a lumii de mai multe organe

 

În timp ce campaniile care încurajează oamenii să devină donatori de organe atunci când mor au înregistrat un oarecare succes, acest lucru nu este încă suficient pentru a acoperi nevoia actuală.

Potrivit datelor oficiale, peste 115.000 de persoane așteaptă în prezent un transplant de organe în America. 

Mai mult de 6.000 de persoane vor sfârși prin a muri de o moarte care poate fi prevenită după ce nu au primit un organ la timp.

Acest lucru este valabil mai ales în cazul copiilor, care adesea vor avea nevoie de un organ de la un alt copil care are aproximativ aceeași mărime ca și ei.

Totuși, copiii nu mor foarte des din orice cauză, iar cerințele foarte specifice fac și mai dificil pentru micuții care suferă de afecțiuni cronice să obțină transplantul de care au nevoie.

Washington Post relatează că 115 copii din SUA au murit în 2018 în timp ce așteptau un transplant de organe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel