Băsescu: Unii politicieni demagogi își latră patriotismul, dar el se poartă în suflet

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Traian Băsescu a declarat la ieșirea de la Biroul Electoral Central că dacă românii îl vor alege va reprezenta România la Bruxelles cu profesionalism.

Traian Băsescu spune că unii politicieni demagogi își latră patriotismul, când de fapt el se poartă în suflet.

”În primul rând, îmi propun să nu-mi bat joc de campania asta. Dacă vă uitați, campania e o bătălie cu Dragnea, or trebuie să fie o bătălie pentru Europa, o Europă care are tot mai multe elemente centrifuge, țări care-și revendică suveranitatea... Românii sunt păcăliți de demagogi, unii care-și latră patriotismul, dar patriotismul e ca iubirea de mamă: îl porți în suflet, nu îl latri. Alții latră suveranismul, uitând sau pentru că n-au citit niciodată tratatele Uniunii și Tratatul de aderare a României la UE.

Despre ce suveranism vorbesc Liviu Nicolae Dragnea, Viktor Orban sau patriotismul lătrat, transferat de la televizor la partide... Da, suntem români, dar să facem autostrăzi, să ne preocupăm de mediu, să folosim banii europeni. 

Eu o să încerc să le explic românilor să nu se lase păcăliți și să se uite la ce le vor spune politicienii despre ce înseamnă România în UE. Minciuna politicienilor a creat o dramă în Marea Britanie. Tăcăloșia politicienilor a dus la înșelarea populației, care a votat un Brexit și acum își dau seama cât de greu e. Principalul motto era cu banii pe care-i dau la UE și pe care mai bine i-ar da la spitale, dar uite că banii nu se duc la spitale și oricum Marea Britanie primește tot pe atât de la UE pentru cercetare. Deci sunt lucruri care trebuie explicate”, a declarat Traian Băsescu la ieșirea de la BEC.

[citeste si]
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel