Traian Băsescu propune măsuri "mai dure": LIMITAREA transportului și închiderea mall-urilor

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Fostul președinte Traian Băsescu a lansat miercuri un „apel la rațiune” și propune șapte măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului, printre care reducerea programului de transport public în marile orașe, a transportului feroviar și închiderea mall-urilor.

Fostul președinte Traian Băsescu susține, într-o postare făcută miercuri pe Facebook, că responsabilii de soarta românilor trebuie să renunţe la "propaganda sub care încearcă să ascundă situaţia gravă din spitale şi de la ATI”.

„Orban, cu o linişte inconştientă, ne spune de câte ori întâlneşte un microfon că situaţia este sub control şi că avem mai puţine îmbolnăviri ca alţii. Gaşca de lătrăi liberali susţine pe toate televiziunile că totul este bine şi că de fapt suntem cei mai sănătoşi din Europa, dar nu ne dăm seama. Prompteristul de la Cotroceni ne citeşte mesaje din care înţelegem că totul este în ordine chiar dacă ţara lui se află pe primul loc în Europa la mortalitate, în sistemul de sănătate nu mai există locuri pentru cei care se îmbolnăvesc, iar personalul medical este epuizat fizic şi lovit necruţător de pandemie”, a scris Băsescu pe rețeaua de socializare.

Acesta îi critică și pe cei care susțin că sunt încălcate drepturile românilor prin măsurile restrictive.

„Opozanţi de teapa lui Ponta şi Tăriceanu trâmbiţează încălcarea drepturilor fundamentale, fără să le pese că spitalele nu mai au locuri şi că oameni infectaţi cu SARS COV 2 mor în secţiile ATI şi în mod egal, acasă. (...) Adevărul din spatele declaraţiilor mincinoase precum că au lucrurile sub control nu va putea fi ascuns mult timp”, a mai scris Traian Băsescu, potrivit Mediafax.

Traian Băsescu propune măsuri mai dure

 

Acesta propune șapte măsuri „dure pentru a stabiliza situația”.

Prima dintre acestea vizează trecerea sub comandă şi analiză unică la nivel naţional a activităţii instituţiilor naţionale şi locale cu responsabilităţi în acţiunea de combatere a pandemiei de Covid 19.

Fostul președinte mai propune ca angajații din ministere, agenții, primării, consilii județene să lucreze de acasă, iar transportul public local din marile orașe să fie oprit, „dar cu menţinerea serviciului de transport public strict către obiective industriale, energetice, industrie alimentară, șantiere de construcții, companii de telecomunicaţii, poştă, companii furnizoare de servicii esenţiale, etc. cu orar bine definit în funcție de programul respectivelor companii”.

Alte propuneri vizează închiderea tuturor școlilor și grădinițelor, închiderea mall-urilor și intrarea în carantină a celor care vin în țară.

„Transportul feroviar local şi regional, numai pentru navetiștii care lucrează în obiective industriale, construcţii şi servicii esenţiale. Transportul feroviar pe distanțe lungi limitat la un singur tren pe zi și maxim 50 la sută din locuri ocupate”, sunt alte măsuri propuse de Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel