Traian Băsescu, despre Augustin Lazăr: „Nu are rost să ducă o bătălie pe care o pierde”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fostul președinte Traian Băsescu a spus, în această seară, la România TV, că procurorul general Augustin Lazăr ar trebui să demisioneze din funcția de procuror general sau Klaus Iohannis să îl revoce.

„Îmi aduc aminte ce mi-a făcut presa pentru că am cerut mapa profesională când am respins-o pe Norica Nicolai, tocmai pentru că a anchetat pe unul în locul altuia, un om a ajuns în pușcărie. Constatând asta am spus că nu o numesc. Dacă ar fi fost cerută mapa profesională a lui Lazăr, lucrurile acestea s-ar fi văzut”, a punctat Traian Băsescu.

Citește și Traian Băsescu, despre Kovesi: „Dacă eram inteligenți am fi lăsat numirea unui român într-o funcție de vârf a UE"

El a spus că, dată fiind atmosfera care s-a creat, procurorul general ar trebui să demisioneze, pentru că „nu are rost să ducă o bătălie pe care o pierde”. Dacă nu demisionează, ar fi responsabilitatea președintelui, ca „asigurând continuitatea condamnării comunismului”, să îl elibereze din funcție.

„Este simbolic, pentru că este la sfârșit de mandat, dar ar trebui făcută. Să îl elibereze din funcție nu pentru că există documente oficiale ale unei instituții care să confirme lucrul acesta, dar dezbaterea publică e suficientă și a fost alimentată cu documente”, a adăugat Traian Băsescu.

Citește și Băsescu EXPLICĂ de ce nu a PARTICIPAT la consultările cu Iohannis

Mandatul procurorului general se încheie în 28 aprilie. El și-a depus candidatura pentru un nou mandat, dar Tudorel Toader a respins toți candidații pentru postul de procuror general și a anunțat că procedura va fi reluată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel