Traian Băsescu despre anticipate: „O fantezie politică. E ridicol ca un partid de dreapta să facă exact ce l-a dus capul pe Dragnea“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură B1.ro
Sursa foto: captură B1.ro

Traian Băsescu a declarat în această seară, în contextul declanșării alegerilor anticipate parlamentare, că un astfel de proces are loc doar atunci cînd există un scop, or scopul nu există în acest caz, fiind doar o „fantezie“, similară celor lansate de Liviu Drgnea.

Fostul președinte a mai spus că România va împrumuta mulți bani anul acesta, „or anticipatele sunt o „fantezie politică” ce  costă mulți bani pe care nu politicienii îi vor plăti, ci românii. Mi s-ar părea ridicol ca un partid, o forță politică de dreapta să facă exact ce l-a dus capul pe Dragnea - să-și oblige premierii să demisioneze“, a mai precizat, pentru B1 TV, Traian Băsescu.

(...)„Ca să declanșezi acum procedurile pentru anticipate, peoceduri care necesită cel puțin 3 luni, trebuia ca dezbaterea să fie terminată până acum și să știu că rezultă că vrem o republică prezidențială sau o republică parlamentară sau vrem parlament unicameral, aceste dezbateri n-au avut loc. E greu de explicat motivul pentru care forțezi intrarea în instabilitate politică, pentru că asta înseamnă să-ți cadă guvernul.(...)

Mi s-ar părea ridicol ca un partid, o forță politică de dreapta să facă exact ce l-a dus capul pe Dragnea - să-și oblige premierii să demisioneze. (...)

Cred că e o greșeală declanșarea procedurilor fără a ști dacă ajungem acolo. E riscant, mai ales că România trebuie să împrumute foarte mulți bani anul acesta. Costurile la aceste fantezii politice nu le plătesc cei care iau deciziile. Populația va plăti”, a explicat Traian Băsescu, pentru B1 TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel