Traian Băsescu, colaborator al Securității. Augustin Zegrean spune dacă vor exista CONSECINȚE

Narcis Popa |
Data publicării:

 Fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că decizia Curții de Apel, care a constatat că fostul președinte Traian Băsescu a colaborat cu fosta securitate, nu va avea conseințe juridice, ci doar morale.

Fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, susține că decizia magistraților în cazul lui Traian Băsesc nu va avea consecințe juridice, ci doar morale.

„O să comentăm după ce va rămâne decizia definitivă pentru că s-ar putea să ne facem de râs. Să zicem acuma una și apoi să vină (n.r. judecătorii) și să zică că nu e așa... Nu este pus în pericol mandatul, nu are nici o legătură. Nu are consecințe juridice constatarea calității sau necalității de colaborator al securității, nu are consecințe juridice, ci doar morale”, a declarat Zegrean.

Magistrații Curții de Apel București au admis, vineri, acțiunea Consiliului Naţional Pentru Studierea Arhivelor Securităţii (C.N.S.A.S.) și au constatat calitatea de colaborator al Securității în privința fostului președinte al României Traian Băsescu.

În acţiunea depusă la CAB de CNSAS pentru stabilirea colaborării cu Securitatea a lui Traian Băsescu, studiată de Mediafax, se arată că fostul preşedinte şi-a turnat colegii şi a menţinut legătura cu Securitatea ca persoană de sprijin, până aproape de căderea regimului. În dosar sunt documente de la SRI şi MApN.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel