Tragedie în sportul MONDIAL: A murit „PERLA NEAGRĂ“, rugbistul care a scris ISTORIE în ROMÂNIA

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Chester William, spupranumit și „Perla Neagră“, unul dintre cei mai cunoscuți jucători de rugby din întreaga lume, fost antrenor al Timișoara Saracens. El a murit la numai 49 de ani.

Legenda rugby-ului mondial, primul jucător de culoare din naţionala de rugby a Africii de Sud, care a antrenat și echipa Timișoara Saracens în ultimii ani, a murit prematur, la doar 49 de ani.

Rugbiștii din toată lumea sunt în lacrimi. Celebrul Chester Wiliiams a făcut un atac de cord și a decedat la numai 49 de ani, conform sarugbymag.co.za. Cel mai probabil, fostul mare sportiv ar fi suferit un atac de cord.

Chester Williams, supranumit ”perla neagră”, a făcut parte din echipa națională sud-africană câștigătoare a Cupei Mondiale la rugby în anul 1995. A fost singurul jucător de culoare din echipă. Cariera sa s-a desfășurat între 1993 și 2000; în această perioadă a disputat 27 de meciuri pentru naționala Africii de Sud.

Chester Williams a a fost singurul jucător de culoare din naţionala Africii de Sud, „Springboks”, echipă care, datorită lui, a câștigat Cupa Mondială din 1995.

Chester Mornay Williams a fost numit de atunci ”Perla Neagră”, și a devenit un simbol. El a fost considerat liantul dintre ”Springboks” şi preşedintele Nelson Mandela într-un moment în care ţara purta încă urmele apartheid-ului.

Ca antrenor al echipei Timișoara Saracens a fost campion în România de trei ori, ultima dată chiar în 2018. A făcut de asemenea parte din staff-ul echipei de rugby Dinamo.

”Nu există cuvinte!!!! My champ!!! Nu pot să cred!!!”, a scris Dan Dinu, fostul finanţator al rugniștilor bănăţeni, cel care nu doar că l-a adus pe tehnicianul de culoare echipei, dar care  era legat de acesta acesta printr-o prietenie deosebită.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel