Tragedie aviatică. Nouă persoane, între care doi copii, au murit după ce s-au prăbușit cu avionul, cu care urmau să ajungă în SUA

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Doi piloţi, o stewardesă și şase pasageri, printre care doi minori de 4 şi 13 ani, și-au pierdut viața într-un accident aviatic produs miercuri pe aeroportul Las Americas din Santo Domingo, Republica Dominicană, informează AFP. 

Avionul, un Gulfstream, decolase din Santo Domingo şi a încercat o aterizare de urgenţă, după ce a întâmpinat probleme tehnice.

În total, nouă persoane au murit miercuri în accidentul aviatic. Șase erau cetățeni străini și unul dominican, se mai spunea, fără a preciza naționalitățile celorlalți șase pasageri.

Aeronava urma să facă legătura între Santo Domingo şi Florida, SUA, a anunţat compania aeriană Helidosa într-un comunicat. „Helidosa informează şi regretă accidentul tragic al unuia dintre avioanele sale pe aeroportul Las Americas (aeroportul din Santo Domingo) în care au decedat toţi pasagerii şi echipajul”, potrivit comunicatului.

Potrivit foii de parcurs publicate de jurnaliști, avionul plecase în Statele Unite spre Orlando, în timp ce compania susţine că aeronava se deplasa spre Miami.

Printre victime se numără, potrivit presei locale, producătorul muzical portorican José Angel Hernandez zis şi „Flow the movie” şi soţia sa. El a produs, printre altele, hitul „Te boté”, potrivit Agerpres.

Tragedie aviatică. Nouă persoane au murit

 

Moartea sa a stârnit mesaje de condoleanţe şi comemorare din partea mai multor artişti portoricani şi a altor artişti latini, inclusiv a superstarului J Balvin şi a celebrului cântăreţ pop Ricardo Montaner.

Avionul se îndrepta spre Florida de pe aeroportul internaţional La Isabela din Republica Dominicană când a efectuat aterizarea de urgenţă şi s-a prăbuşit la doar 15 minute după decolare, potrivit Flightradar 24.

Avionul Gulfstream GIVSP cu rază lungă de acţiune se îndrepta spre Miami, a precizat Helidosa. „Acest accident ne provoacă o mare durere şi suferinţă. Vă cerem să vă alăturaţi cu prudenţă şi solidaritate pentru a sprijini familiile afectate, care alături de noi trec prin aceste momente dificile", se mai arată în comunicatul companiei.

Cauza accidentului sau a aterizării de urgenţă nu este încă cunoscută. Helidosa a precizat că va colabora cu autorităţile responsabile de accidentele de trafic aerian şi cu consiliul aviaţiei civile, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel