Tortul îngerilor cu ciocolată. Un desert pur și simplu divin

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Tortul îngerilor cu ciocolată. Un desert pur și simplu divin
Tortul îngerilor cu ciocolată. Un desert pur și simplu divin

Tortul îngerilor cu ciocolată este o versiune cu cacao a prăjiturii clasice de îngeri nu-și pierde moliciunea caracteristică. 

Tortul îngerilor cu ciocolată este un desert pur și simplu divin. Se prepară din albușuri, care trebuie să fie la temperatura camerei, făină, cacao neîndulcită, cremă de tartar, sare și aromă de migdale.

Rezultatul este o prăjitură cu adevărat "angelică", așa cum sugerează și numele, datorită moliciunii și gustului delicat.

Ingrediente (pentru o formă de tort de 22 cm)

 

- 130 g făină

- 30 g pudră de cacao amară

- 300 g zahăr pudră

- 1 linguriță de aromă de migdale

- 12 sau 13 albușuri de ou la temperatura camerei pentru un total de 480 g

- 6 grame cremă de tartar

- 4 g sare fină

Vezi și: Crema catalana, rețeta originală. Oricine gustă acest desert exclamă negreșit „Oleeeee!”

Tortul îngerilor cu ciocolată. Cum se prepară

 

Înainte de a începe să preparăm tortul îngerilor cu ciocolată, trebuie să ne asigurăm că albușurile sunt la temperatura camerei. În caz contrar, întreaga pregătire va fi compromisă.

Puneți albușurile în bolul mixerului și începeți să le bateți. De îndată ce devin albe, adăugați 200 g de zahăr și continuați să bateți până când acestea devin tari.

Se adaugă aroma de migdale și crema de tartar cernută.

Când ambele ingrediente sunt amestecate cu albușurile, opriți mixerul. Se toarnă făina cernută într-un bol împreună cu pudra de cacao, restul de zahăr și sarea. Se amestecă bine.

Adăugați treptat acest amestec la albușuri, amestecând întotdeauna de jos în sus cu o spatulă. Mișcarea de jos în sus este fundamentală pentru a nu face albușurile să se spargă.

Se ia forma de tort, se toarnă amestecul în ea și se coace la 170°, în cuptor ventilat, timp de 25 de minute. Alternativ, putem coace timp de 35 de minute într-un cuptor static la 190°.

După ce este gata, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.

Tortul îngerilor cu ciocolată se scoate din tavă doar când este rece, altfel riscăm să se rupă.

Trucuri

 

Tortul îngerilor cu ciocolată poate fi servit așa cum este, gustul ei fiind suficient pentru a ne încânta palatul. Cu toate acestea, îl putem decora cu un topping delicios de căpșuni care, pe lângă faptul că adaugă o notă de culoare, conferă tortului un caracter plăcut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel