Tort magic pentru micul dejun. Un singur aluat cu trei texturi diferite: pandișpan, smântână și budincă  

Nicoleta Baciu / 20 apr 2022, 08:37 Salveaza PDF Comentarii
Tort grecesc cu miere de albine, dulce și însiropat. Un paradis pe cerul gurii care se prepară foarte ușor!
Tort grecesc cu miere de albine, dulce și însiropat. Un paradis pe cerul gurii care se prepară foarte ușor!

Tort magic pentru micul dejun. Un singur aluat cu trei texturi diferite: pandișpan, smântână și budincă. Pentru a înțelege de ce se numește magic, nu poți decât să încerci acest tort și să-i apreciezi calitățile!

 

 Ingrediente pentru 10 felii:

4 oua la temperatura camerei,

150 de grame de zahăr,

120 de grame de făină,

500 ml lapte,

130 gr de unt,

5 ml esență de vanilie,

1 linguriță de suc de lămâie.

 

Timp de preparare - 30 minute

timp de coacere -  65 minute

timp de odihnă - 3 ore

porții - 10 persoane

dificultate -  ușoară

calorii -  264

bucătărie -  italiană.

 

 

Tort magic pentru micul dejun. Un singur aluat cu trei texturi diferite: pandișpan, smântână și budincă. PREPARAREA

 

În primul rând, topește untul și lasă-l să se răcească. Pune laptele într-o cratiță și se încălzește, fără să-l fierbi. Stinge focul și adaugă în laptele călduț esența de vanilie.

Vezi și: Pandișpan pufos, fără unt, ouă, lapte și zahăr. Un deliciu culinar pentru cei care țin post, dar au poftă de ceva dulce

Separă gălbenușurile de albușuri. Bate bine gălbenușurile cu zahărul. Adăugați untul și continuați să amestecați. La final, adăugați încet laptele încălzit, amestecând bine.

Vă sugerăm și: Budincă delicată, gata în 4 minute. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pentru un desert ușor ca o pană

în acest moment adăugăm făina cernută, având grijă să nu se formeze cocoloașe. Acesta este un pas foarte important, altfel treceți aluatul printr-o sită dacă se formează cocoloașe.

La sfârșit batem albușurile spumă cu câteva picături de lămâie. Încorporăm gălbenușurile bătute în aluat,  amestecând cu o patul de jos și sus. Aluatul trebuie să aibă o consistență foarte lichidă.

Puteți prepara și: Tort magic din doar două ingrediente. Nu ți-ai fi imaginat niciodată așa ceva

Tapetați o tavă de tort cu diametrul de 22 cm cu hârtie de copt și coaceți la 150°C pentru aproximativ 1 oră și 15 minute.

Când tortul s-a copt, lăsați-l să se răcească timp de o ora la temperatura camerei, iar apoi dați-l la frigider să se odihnească doua-trei ore.

După ce a trecut timpul, scoateți torul dn frigider, transferați - pe un platou. Înainte de a-l felia, stropiți tortul cu zahăr pudră. Poftă bună!

- Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă,  intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând unul din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

 - https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy