Tort din fulgi de ovăz. Rețetă ușoară și sănătoasă pentru un desert care îți păstrează silueta

Alexandra Curtache / 23 iun, 18:01
Tort din fulgi de ovăz. Rețetă ușoară și sănătoasă pentru un desert care îți păstrează silueta Foto: Captură video youtube
Tort din fulgi de ovăz. Rețetă ușoară și sănătoasă pentru un desert care îți păstrează silueta Foto: Captură video youtube

Dacă îți plac prăjiturile și deserturile, dar ești îngrijorat de regimul tău alimentar, această prăjitură sănătoasă din fulgi de ovăz cu fructe uscate poate fi soluția pentru tine. Rețetă de prăjitură este sănătoasă, fără zahăr procesat, fără unt sau tone de grăsimi, fără gluten și foarte ușor de făcut.

Această rețetă de tort din fulgi de ovăz este perfectă pentru a avea la dispoziție un desert sănătos în zilele în care îți este poftă de ceva dulce sau ai nevoie de energie. Pregătiți un tort în timpul liber și îl puteți păstra mai multe zile, conform Yummly.com

Salată de ton cu iaurt grecesc condimentat. Un preparat sănătos și perfect pentru o siluetă de invidiat

 

Tort din fulgi de ovăz - Ingrediente 

 

- 200 g de fulgi de ovăz

- 100 g de ovăz rapid

- 170 g de cană de miere/sirop de arțar

- 270 ml de Lapte

- 2 ouă

- 1½ linguriță de extract de vanilie

- 40g de ulei de nucă de cocos

- 1 linguriță de praf de copt

- 1/4 linguriță de sare

- 1 linguriță de scorțișoară

- 50 g de merișoare uscate

- 50 g de stafide

- 50 g de caise uscate

- Unt pentru ungere

Jeleu de mango și nucă de cocos. Un desert exotic și răcoros, perfect pentru vară

 

2. Tort din f... (tort-sanatos-2.png)

 

Tort din fulgi de ovăz - Rețeta pas cu pas


1. Într-un castron mare se amestecă toate ingredientele uscate și se lasă deoparte.

2. Într-un bol separat, bateți toate ingredientele umede.

3. Se toarnă amestecul umed peste ingredientele uscate și se amestecă până se combină. 4. Lăsați să stea timp de 15-20 de minute pentru a absorbi lichidele.

4. Preîncălziți cuptorul la 180C. pregătiți o tavă de 20 cm - tapetați-o cu hârtie pergament și ungeți marginile cu unt.

5. Se toarnă aluatul în tavă și se coace timp de 35-40 de minute sau până când devine auriu.

6. Lăsați să se răcească pe un grătar de sârmă timp de 10 minute, apoi eliberați din tavă și lăsați să se răcească complet

 

Note:

- Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

- Puteți folosi orice fel de fructe uscate

Tu știai cât de important este să consumi broccoli? Iată cum ți-ar putea schimba organismul dacă îl mănânci în fiecare zi

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
    
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0