Tort de vanilie, cremos și pufos. Potrivit și pentru o nuntă, dar și pentru a fi servit la o cină în familie

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:
Tort Vanilie
Tort Vanilie

Cu aroma sa excepțională de vanilie, miezul moale și crema pufoasă, aceasta ar putea fi cea mai bună prăjitură cu vanilie pe care ai mâncat-o vreodată.

Pe lângă gustul său, aluatul prăjiturii cu vanilie este suficient de potrivit și pentru alte prăjituri. Mai exact, puteți apela la acest aluat chiar și pentru cupcakes. Cât despre tortul de vanilie, acesta este potrivit și pentru o nuntă, dar și pentru a fi servit la o cină în familie.

Ingrediente

3 și 2/3 căni (433g) de făină pentru prăjituri 
1 linguriță de sare
2 lingurițe de praf de copt
3/4 linguriță de bicarbonat de sodiu
1 și 1/2 cești (345g) unt nesărat, înmuiat la temperatura camerei
2 căni (400g) zahăr granulat
3 ouă mari + încă 2 albușuri, la temperatura camerei*
1 lingură de extract de vanilie pură (da, linguriță!)
1 și 1/2 cești (360 ml) de lapte bătut, la temperatura camerei*

Ingrediente pentru crema cu unt și vanilie
1 și 1/2 cești (345g) de unt nesărat, înmuiat la temperatura camerei
5 și 1/2 căni (650g) de zahăr 
1/3 ceașcă (80ml) de lapte integral sau smântână groasă
1 și 1/2 lingurițe de extract de vanilie pură
1/8 linguriță de sare

Mod de preparare

Încălziți cuptorul la 177°C. Ungeți trei forme de tort, tapetați-le cu hârtie pergament, apoi ungeți hârtia pergament. Hârtia pergament ajută prăjiturile să se desprindă fără cusur din forme. Se amestecă făina pentru prăjituri, sarea, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. 

Folosind un mixer, bateți untul și zahărul împreună la viteză mare până când devin netede și cremoase, aproximativ 3 minute. Bateți cele 3 ouă, 2 albușuri și extractul de vanilie la viteză mare până când se combină, aproximativ 2 minute. Cu mixerul la viteză mică, adăugați restul ingredientelor până când acestea se combină. Cu mixerul tot la viteză mică, turnați laptele și amestecați până când se combină. 

Se toarnă uniform aluatul în formele de tort. Coaceți timp de aproximativ 23-26 de minute sau până când prăjiturile sunt coapte complet. Pentru a testa gradul de coacere, introduceți o scobitoare în centrul prăjiturii. Dacă aceasta iese curată, este gata. Prăjiturile trebuie să se răcească complet înainte de glazurare și asamblare.

Pentru glazură: Într-un castron mare, folosind un mixer, bateți untul la viteză medie până când devine cremos, aproximativ 2 minute. Adăugați zahărul, laptele, extractul de vanilie și sarea cu mixerul la viteză mică. Creșteți la viteză mare și bateți timp de 2 minute. Adăugați mai mult zahăr dacă glazura este prea subțire.

Se asamblează și se decorează: Folosind un cuțit mare, tăiați un strat subțire din partea de sus a prăjiturilor pentru a crea o suprafață plană. Așezați 1 strat de tort pe suportul de tort. Acoperiți uniform partea de sus cu aproximativ 1 și 1/2 cești de glazură. Acoperiți cu al 2-lea strat de tort și acoperiți uniform partea de sus cu aproximativ 1 și 1/2 cești de glazură. Acoperiți cu al treilea strat de tort. Se întinde restul de glazură pe partea de sus și pe lateral. 

Puneți prăjitura la frigider pentru cel puțin 1 oră înainte de a o tăia. Acest lucru ajută tortul să își păstreze forma la tăiere.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel