Tort de înghețată italian „Spumoni”. Un desert răcoros perfect pentru zilele toride de vară, care îmbină trei arome divine: fistic, cireșe și ciocolată

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Captură video youtube
Foto: Captură video youtube

Șase halbe de înghețată și o cireașă magică în vârf? Această prăjitură cu înghețată, inspirată de clasica aromă de înghețată italiană de fistic, cireșe și ciocolată, este mult prea bună. Te va cuceri instant!

Inspirat de trioul de arome italienești Spumoni, acest tort de înghețată este perfect pentru zilele călduroase de vară. Consultă rețeta de mai jos alături de câteva sfaturi de la Delish, pentru a găti cu brio acest desert răcoros.

În primul rând, tava trebuie să aibă o înălțime de cel puțin 7-8 cm, pentru a ține toată înghețata. S-ar putea să iasă peste margine în centru, dar asta e în regulă. Asigură-te doar că o acoperi complet cu folie de plastic înainte de înghețarea finală.

De asemenea, lasă crema magică să se răcească complet la temperatura camerei înainte de a o turna peste tort. Pentru a accelera procesul, transferați amestecul într-un alt recipient decât cel în care a fost încălzit la microunde.

Pentru ca aspectul feliilor de tort să arate impecabil, scufundați cuțitul în apă fierbinte înainte de a tăia fiecare felie. Așezați lama cuțitului deasupra prăjiturii și lăsați căldura cuțitului să topească învelișul înainte de a tăia restul feliei. Sau, îmbrățișați crăpăturile și serviți oaspeților felii cu forme unice, dar la fel de delicioase!

 

Tort de înghețată „Spumoni” - Ingrediente 

 

- 524 g înghețată de fistic
- 524 g înghețată de cireșe
- 524 g înghețată de ciocolată
- 82 g fistic prăjit sărat decojit, divizat
- 12 conuri de înghețată, mărunțite fin
- 56 g de unt topit
- 8 g de zahăr granulat
- Sare kosher
- 23 cireșe 
- 170 g chipsuri de ciocolată puțin amăruie sau cu lapte (după preferință)
- 54 g ulei de nucă de cocos rafinat
- Frișcă bătută, pentru garnitură

 

2. Tort de în... (spumoni.png)

 

Tort de înghețată „Spumoni” - Metodă de preparare

 

Scoateți toate înghețatele din congelator, îndepărtați capacele și capacele de hârtie și puneți-le în frigider pentru cel puțin 20 de minute. Tăiați grosier 41 g de fistic decojit.

Între timp, pregătiți crusta: combinați conurile de înghețată zdrobite cu untul topit, zahărul și un vârf de cuțit de sare și amestecați pentru a le combina. Presărați într-o tavă de 23 cm într-un strat uniform.

Alcătuiți straturile de înghețată: Adunați ambele halbe de înghețată de fistic într-un strat uniform și neteziți-le cu o spatulă offset sau cu dosul unei linguri. Bateți ferm tava pe o suprafață plană pentru a elibera bulele de aer, apoi acoperiți-o cu 41 g de fistic întreg, apăsându-i ușor cu palma mâinii.
Apoi, adăugați ambele halbe de înghețată de cireșe și întindeți-le într-un strat uniform. Distribuiți uniform 15 cireșe maraschino peste înghețata de cireșe, apăsând ușor.

Adăugați ultima jumătate de litru de înghețată de ciocolată în tavă și întindeți-o într-un strat uniform. Presărați folie de plastic pe suprafața înghețatei și congelați până când aceasta devine foarte fermă, aproximativ 4 ore.

Între timp, preparați toppingul magic: într-un castron mediu pentru cuptorul cu microunde sau într-o cană de măsurare, combinați chipsurile de ciocolată și uleiul de cocos. Încălziți la cuptorul cu microunde la intervale de 15 secunde, amestecând între ele, până când ciocolata este complet topită și netedă. Se lasă să se răcească complet.

Când sunteți gata să serviți, treceți un cuțit sau o spatulă mare de compensare în jurul marginii prăjiturii, apoi eliberați încet forma elastică și scoateți-o. Folosind o spatulă offset, rotunjiți ușor marginile tortului pentru a permite sosului de ciocolată să curgă pe margini.

Se toarnă crema peste tort și se împrăștie imediat fisticul tocat. Lăsați toppingul să se întărească, aproximativ 1 minut. Se ornează cu 8 porții de frișcă bătută, apoi se acoperă fiecare porție cu cireșele maraschino rămase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel