Tort de ciocolată, super moale și fără faină. Un ingredient neobișnuit îl face incredibil de delicios

Nicoleta Baciu / 04 Martie, 19:43
Tort de ciocolată, super moale și fără faină. Un ingredient neobișnuit îl face incredibil de delicios.
Tort de ciocolată, super moale și fără faină. Un ingredient neobișnuit îl face incredibil de delicios.

Tortul de ciocolată este un desert surprinzător. Preparat fără faină, este perfect pentru persoanele care sunt la dietă sau pentru persoanele care au intoleranță la gluten. Toată lumea va iubi acest desert, deoarece este moale, delicios și ușor! 

Vă spunem de la început că în loc de făină vom folosi cartofi, care vor asigura și consistența umedă a desertuui. Prezența migdalelor mărunțite va conferă aluatului o notă crocantă.

Tortul poate fi servit cald sau rece. Îl poți stropi cu cacao sau zahăr pudră și orna cu fructe proaspete înainte de a-l servi pe mese.

Ingredientele necesare pentru aceste tort delicios: 

8 grame de vaniline,

120 grame de zahăr,

120 grame de cartofi,

200 grame de unt,

150 grame de ciocolată neagră,

 200 grame de migdale,

2 ouă,

praf de copt,

praf de sare,

1 linguriță pudră de cacao neîndulcită.

 

Tort de ciocolată, super moale și fără faină. Un ingredient neobișnuit îl face incredibil de delicios

 

Ești curios să afli cum să procedezi? Să începem!

În primul rând, curățați cartofii și tăiați-i în bucăți. Preîncălziți cuptorul la 180° și tapetați cu hârtie specială o tavă de tort cu diametrul de 20 cm. Udați și strângeți hârtia ca să adere mai bine de tavă. Dacă preferați, puteți unge tava cu puțin ulei și presăra cu zahăr.

Vedeți și: Desert Oreo, gata într-un minut. Este atât de delicios, încât toată lumea va cere rețeta 

Fierbeți cartofii, pe care apoi trebuie să-i puneți în vasul robotului de bucătărie. Adăugați untul, tăiat bucăți, și cele 100 grame de ciocolată. Porniți robotul la 70°, la viteza a 4-a, timp de 5 minute. Acum adăugați zahărul, vanilia, migdalele zdrobite, cacao, sarea, praful de copt și ouăle. Mai amestecați 20 de secunde la viteza a 6-a.

CITEȘTE ȘI:  Tort fin cu lavandă. Fără unt și fără ouă, acest desert delicat și pufos vă va cuceri de la prime felie

Aluatul trebuie să fie foarte neted și omogen. La final adăugați cele 50 g de ciocolată tăiată în bucăți mici.  La final, transferați amestecul în tavă. Desertul este gata să fie dat la cuptor. Coacem 30-35 de minute, nu uităm să face testul cu scobitoarea.

Ar putea să vă placă și: Tort de ciocolată din doar două ingrediente. Un desert senzațional fără făină, unt, ouă și lapte

Dacă scobitoarea este uscată, scoatem tortul din cuptor, dacă este încă undă, continuam să coacem pe raftul cel mai de jos al cuptorului încă 5 minute.  Scoateți tortul și serviți-l cald sau rece, stropiți-l dacă doriți cu puțină cacao sau zahăr pudră! Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0