Tort caramel fără coacere. Desertul fin și ușor care surprinde toate gusturile: Doar câteva ingrediente și un truc

Tort caramel fara coacere
Tort caramel fara coacere

Ai nevoie de un tort rapid, din câteva ingrediente la îndemâna tuturor și care să surprindă chiar și cele mai sofisticate gusturi? Iată rețeta unui delicios tort caramel fără coacere. 

Tortul poate fi făcut cu succes chiar dacă te afli în vacanță.

Tortul caramel fără coacere este o rețetă făcută din ingrediente simple, care nu necesită procese de preparare complicate.

Vezi și: Chec din iaurt și făină de cocos. Rețeta unui desert ușor, rapid și cu doar 190 de calorii 

Tort caramel fără coacere - Ingrediente necesare:

 

Gelatină - 30 grame,

Zahar vanilat - 20 grame,

Biscuiți - 300 grame,

Unt - 250 grame,

Zahăr - 200 grame,

Lapte condensat - 1 cutie,

Banană - 3 bucăți,

Smântână - 200 grame.

NOTĂ: Puteți înlocui smântâna și cu cremă pentru prăjituri.

Citește și: Lemon polenta cake: Prăjitura cu mălai cu care chef Sorin Bontea l-a cucerit pe Nicolai Tand, varianta de post

Tort caramel fără coacere - cum se face, pas cu pas

 

Măcinați fursecurile cu 100 de grame de unt cald (nu topit). Este necesar să se obțină firimituri lipicioase fine. Biscuiții umeziți în unt se pun la baza unei matrițe de tort, întinzând uniform, apoi se dă la congelator pentru 

Sfat: Dacă biscuiții sunt prea uscați,  pot fi înmuiați punându-i într-o pungă de plastic pentru o zi sau mai mult. Sau se pot încălzi la cuptorul cu microunde alături de un pahar cu apă pentru 30 de scunde.

Vezi și: Pască Kulich - Cruffin, rețeta ortodocșilor ruși pentru cea mai mare sărbătoare creștină. Preparatul uimitor, pas cu pas

Într-o cratiță cu fundul gros, topește zahărul și 150 de grame de unt. 

Adăugați lapte condensat la lichidul rezultat. Gătiți până când amestecul începe sa semene cu caramel lichid (maro deschis si textura specifică).

Citește și: Prăjitura puturosului, de post, deliciul din 3 ingrediente: Simplu, ieftin și rapid

Se toarnă în forma care a fost scoasă din congelator (sau frigider) și se pun deasupra banane. 

Se amestecă smântâna (sau crema pentru prăjituri) cu zahărul vanilat și se bate până se obține  cremă densă, apoi se adaugă gelatina care a fost înmuiată în apă conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Frișca (sau crema pentru prăjituri) se toarnă peste stratul de banane pus deasupra cremei de caramel. 

Tortul este aproape gata, se lasă la frigider peste noapte (sau cel puțin 5 ore) înainte de a fi servit.

Când tortul s-a întărit, scoate inelul matriței și decorează tortul după bunul plac. 

Sfat: Tortul cu caramel poate fi, de asemenea, decorat cu fructe de pădure și fructe, nuci sau resturi de caramel și smântână. totul ține de imaginea „cofetarului“.

Dacă și-a plăcut rețeta de  tort caramel fără coacere, atunci s-ar putea să îți placă și rețeta de Prăjitură delicioasă, fără coacere. Rețeta unui desert, gata în doar 15 minute.

[citeste si]

 

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy