Tort brazilian de ciocolată. Un desert delicios și irezistibil. Ingredientul secret din blat, la care nici nu te-ai fi gândit

Nicoleta Baciu / 28 mai 2021, 16:44 Salveaza PDF Comentarii
Tort brazilian de ciocolată. Un desert delicios și irezistibil. Ingredientul secret din blat, la care nici nu te-ai fi gândit
Tort brazilian de ciocolată. Un desert delicios și irezistibil. Ingredientul secret din blat, la care nici nu te-ai fi gândit

Tort brazilian de ciocolată este un desert tipic bucătărie din America de Sud. Delicios și potrivit pentru toate ocaziile, acest tort este perfect pentru a vă uimi oaspeții, având un gust irezistibil. Aluatul moale conține morcovi și este parfumat cu vanilie. Torul este umplut cu o cremă făcută din lapte condensat și ciocolată, simplu și delicios.

Ingrediente pentru o matriță de 24 cm

4 morcovi;
3 ouă;
400 ml ulei de floarea soarelui;
3 căni zahăr granulat;
3 căni făină;
16 g praf de copt și vanilie

Pentru crema brigadeiro

300 ml lapte condensat;
1 pahar lapte;
300 g ciocolată

 

Tort brazilian de ciocolată. Un desert delicios și irezistibil. Mod de preparare

 

Pentru acest desert tipic bucătăriei braziliene, aveți nevoie de morcovi care se curăță, se taie felii și se pun într-un mixer în care ați adăugați ulei de floarea-soarelui. Morcovii se mixează până obțineți un amestec omogen. Amestecul de morcovi se pune într-un robot de bucătărie, se adaugă restul ingredientelor rămase: făina cernută, zahărul, praful de copt și vanilie. Amestecați bine până obțineți o compoziție compactă și moale.

Încercați și: Brigadeiro. Rețeta braziliană a bomboanelor de casă din trei ingrediente. Sunt gustoase și se fac extrem de simplu și rapid

 

În acest moment, turnați aluatul obținut într-o matriță de 24 cm, unsă cu unt și tapetată cu făină. Matrița se într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade Tortul se coace timp de 55 de minute. Este gata atunci când trece testul scobitorii. Între timp, ocupați-vă de crema brigadeiro.

Vedeți și rețeta: Tartă de migdale. Rețeta unui desert simplu și autentic italian. Toată familia va fi fericită

 

Într-o cratiță, încălziți laptele împreună cu laptele condensat. Când amestecul începe să fiarbă, adăugați ciocolata tocată cu un cuțit și lăsați sosul de ciocolată să se gătească 10 minut,  la foc mediu, până când obține o consistență catifelată  și cremoasă.

Ar putea să vă placă și: Tort pufos din caise proaspete. Fără unt lapte și ulei. O felie are doar 140 calorii. Secretul unui gust irezistibil


După ce tortul, care a fost scos din cuptor, și s-a răcit, poate fi decorat cu crema de ciocolată. Tortul se dă la frigider pentru  30 de minute, înainte de a fi servit. Poftă bună!

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy