Tonel Pop ar putea fi ACUZAT de OBSTRUCȚIONAREA Justiției

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Procurorii DIICOT l-ar putea pune sub acuzare pentru obstrucționarea Justiției pe Tonel Pop, avocatul familiei Melencu.

Avocatul este cel care ar fi inoculat familiei Melencu ideea potrivit căreia procurorii DIICOT vor să preleveze probe biologice de la mama Luizei ca să le "planteze" apoi pe rămășițele găsite în liziera de lângă Caracal și despre care suspectul Gheorghe Dincă susține că ar aparține Luizei, fata de 18 ani dispărută încă din luna aprilie.

„Noi bănuim că aceste probe ADN vor fi plantate pe alte oase și pe alte probe. Pentru că dumnealor (procurorii DIICOT – n.r.) vor să închidă acest caz, pentru că e foarte deranjant, ei nu și-au făcut niciodată datoria (....) Noi suntem convinși că Luiza trăiește, Luiza a fost traficată, iar ei nu vor să recunoască această situație", a declarat televiziunilor Stelian Iordache, bunicul Luizei.

În plus, avocatul Tonel Pop nu ar fi explicat familiei Melencu faptul că această probă este absolut necesară în condițiile în care atât procurorii, dar mai ales familia fetei vor să afle dacă acele rămășițe osoase din lizieră aparțin Luizei Melencu sau altei persoane.

INML a eșuat în încercarea de a extrage probe ADN din resturile umane din pricina faptului că erau foarte arse. Săptămâna trecută, procurorii DIICOT au trimis resturile osoase în SUA, la FBI, pentru a realiza o nouă expertiză ADN, de această dată mitocondrial (care stabilește filiația maternă).

„Prin ordonanța din data de 20.09.2019, procurorii DIICOT – Structura centrală au dispus efectuarea unei cereri de asistență judiciară în materie penală cu autoritățile judiciare din Statele Unite ale Americii, respectiv Biroul Federal de Investigații (F.B.I.), având drept obiect efectuarea unei expertize genetice prin care să se stabilească profilul genetic (ADN mitocondrial și cromozomial) al victimei majore, analiza genetică de tip mitocondrial neputând fi efectuată pe teritoriul României de către niciun laborator autorizat, la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici" efectuându-se doar analiza genetică de tip cromozomial. În acest sens, au fost puse la dispoziția Biroului Federal de Investigații, fragmentele osoase ce urmează a fi supuse analizei", a arătat DIICOT într-un comunicat de presă.

Potrivit unor surse judiciare, specialiștii FBI au solicitat DIICOT noi probe biologice de comparație de la mama Luizei. E vorba de mostre de salivă ce vor fi prelevate de la femeie prin periaj bucal. Aceleași surse au explicat G4media.ro că au mai fost prelevate o dată probe de salivă de la mama Luizei, însă aceste probe au fost folosite la INML și apoi au fost distruse, conform procedurii. Prin urmare, acum este nevoie de noi probe de salivă de la mama fetei pentru a fi trimise la FBI.

Vineri, polițiștii și jandarmii – însărcinați cu punerea în aplicare a mandatului de aducere a mamei Luiziei Melencu la sediul DIICOT Craiova pentru recoltarea de noi probe biologice – au eșuat în misiunea lor după ce mama fetei a refuzat să meargă, iar bunicul a amenințat că își dă foc. În cele din urmă, mama și bunicul au ajuns cu ambulanța la urgențe la Spitalul din Craiova, așa că polițiștii au comunicat judecătorului că mandatul nu a putut fi pus în aplicare.

Prin urmare, acum procurorii DIICOT trebuie să solicite un nou mandat de la judecător pentru recoltarea de noi probe de salivă de la mama Luizei.

„Legea nu poate fi negociată cu nimeni, nici măcar cu familia victimei, trebuie să înțeleagă că trebuie să se conformeze pentru înfăptuirea Justiției", au declarat pentru G4media.ro surse judiciare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel