Tomac, de acord cu decizia Guvernului, dar cu o condiție

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Președintele PMP, Eugen Tomac, scrie că este de acord cu alegerea preşedinţilor de Consilii Judeţene prin votul direct al românilor, condiția fiind ca alegerile să se desfășoare în două tururi de scrutin.

Guvernul Dăncilă a adoptat astăzi o ordonță de urgență care modifică modul de alegere a președinților consiliilor județene. Atât președintele Klaus Iohannis, cât și principalul partid de opoziție, prin voceaa liderului său, Ludovic Orban, u criticat această ordonanță.

”Românii trebuie să aibă dreptul de a-și alege administratorii politici de la nivel local UNINOMINAL și ÎN DOUĂ TURURI.

De principiu, PMP nu are nimic împotriva alegerii preşedinţilor de Consilii Judeţene prin votul direct al românilor. Cu condiţia ca acest vot să fie legitim şi să aparţină unei majorităţi a celor care şi-au exprimat opţiunile electorale. Asta înseamnă ALEGERI ÎN DOUĂ TURURI DE SCRUTIN: atât pentru PRIMARI, cât şi pentru PREŞEDINŢII DE CONSILII JUDEŢENE.

De altfel, ideea uninominalului inclusiv pentru şefii de Consilii judeţene i-a aparţinut Preşedintelui Traian Băsescu. Ea nu şi-a dovedit utilitatea până la capăt pentru că majoritatea parlamentară de la acel moment (PSD – PNL) a insistat pe ideea unui singur tur de scrutin.

Felul în care a fost dată însă astăzi ordonanţa, fără consultarea publică a tuturor forţelor politice şi a societăţii civile, arată lipsa unei culturi democratice, absenţa oricărei învăţături după votul din 26 mai şi un dispreţ profund al PSD faţă de colaborarea loială între instituţii. Nu poţi să ai încredere într-un Guvern care procedează de o asemenea manieră!

Guvernul a adoptat luni o Ordonanță de Urgență prin care preşedinţii de Consilii Judeţene vor fi aleşi din nou prin votul direct al cetăţenilor, nu prin votul consilierilor judeţeni, cum este acum.", a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Guvernul a adoptat luni o Ordonanță de Urgență prin care preşedinţii de Consilii Judeţene vor fi aleşi din nou prin votul direct al cetăţenilor, nu prin votul consilierilor judeţeni, cum este acum.
 

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel