Tomac, ATAC dur la Teodorovici: "Discotecarul îi ia la mișto pe români"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Eurodeputatul Eugen Tomac susține că pentru încadrarea în deficitul de 3%, Guvernul ar trebui să taie investițiile și să nu mai dea bani administrațiilor locale. El spune că, în schimb, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici "îi ia la mișto pe români", tăind biletele CFR pentru parlamentari. 

"Pe şest, aşa cum au învăţat de la Dragnea, PSD-iştii au publicat execuţia bugetară pentru prima jumătate a anului 2019. Dezastru!!! Deficitul a ajuns la 1,94% (aproape 20 de miliarde de lei). În aceste condiţii, respectarea ţintei de deficit de 3%, peste care s-ar declanşa procedură de infringement din partea Comisiei Europene, nu se poate realiza decât prin tăierea totală a investiţiilor şi abandonarea administraţiilor publice locale cărora să nu li se dea banii promişi din cota defalcată din impozitul pe venitul global. Ca românii să-şi facă o idee asupra dezastrului – numai pentru dobânzile la împrumuturile contractate de către guvernarea PSD – ALDE s-au plătit, în prima jumătate a anului, 716,8 milioane de lei. Asta în condiţiile în care Ministerul Finanţelor, condus de iresponsabilul Teodorovici, s-a împrumutat cu 4,7 milioane de lei pe oră", a scris, joi, pe Facebook, europarlamentarul PMP Eugen Tomac.

El susține că în timp ce România este la un pas de faliment, "discotecarul a găsit soluţia salvatoare, luându-i la mişto pe români – taie biletele gratuite ale parlamentarilor pe CFR".

"Evident, discutăm de o prosteală pe faţă în contextul în care mai puţin de 20 de parlamentari s-au folosit de respectivele bilete gratuite şi limitate numeric. Ar fi minunat ca parlamentarii ţării să meargă cu CFR, pentru a vedea problemele de infrastructură. Întâmplător, cât timp am fost deputat, m-am numărat printre puţinii care chiar s-au folosit de respectivele tichete CFR, pentru simplul fapt că mă puteam concentra mai uşor să lucrez pe tren decât în maşină. Vă pot spune că economia la bugetul de stat va fi, practic, zero. Asistăm doar la miştocăreala lui Teodorovici care pune România pe butuci gestionând-o ca pe o discotecă rurală", arată mesajul lui Tomac.

Eurodeputatul susține că cel mai bun lucru pe care l-ar putea face ministrul de Finanțe ar fi să-şi dea demisia, "asta după ce promovează un act care să anuleze OUG 114 – cea mai mare crimă la adresa ecomoniei românești".

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a declarat, la finalul ședinței de Guvern de miercuri, că rectificarea bugetară este programtă pentru a fi adoptată de Executiv luni. Consiliul Suprem de Apărare al Țării a avizat în ședința de marți propunerile de rectificare bugetară pentru instituțiile cu atribuții în domeniul securității naționale, în anul 2019, potrivit unui comunicat emis de Administrația Prezidențială după ședința Consiliului.

Ministrul de Finanțe a declarat miercuri că va lua măsuri în luna august cu privire la călătoriile gratuite cu trenul de care beneficiază parlamentarii, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel