Toast cu cartofi - așa faci cele mai bune sandvișuri pe care le-ai mâncat vreodată

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Toast cu cartofi - așa faci cele mai bune sandvișuri pe care le-ai mâncat vreodată
Toast cu cartofi - așa faci cele mai bune sandvișuri pe care le-ai mâncat vreodată

Toastul de cartofi este un fel de mâncare extrem de delicios: mici sandvișuri de cartofi fierți cu o umplutură delicioasă. Aceste sandvișuri sunt gata în doar câțiva pași și sunt cu adevărat irezistibile. 

Rețeta de toast de cartofi este cu adevărat gustoasă. Reprezintă un mod alternativ de a servi cartofii, aducând la masă un fel de mâncare savuros care îi va încânta atât pe cei mici, cât și pe cei mari.

Clasica pâine feliată care se folosește în mod normal la prepararea acestor sandvișuri este înlocuită cu un amestec de cartofi fierți, ouă și făină, la care putem adăuga, dacă dorim, parmezan.

Se umplu cu șuncă și brânză și se încălzesc. Evident, însă, puteți alege umplutura pe care o preferați.

Savurați-le fierbinți pentru a vă bucura de întreaga aromă pe care o au de oferit și de umplutura lor irezistibilă.

Ingrediente

 

- cartofi 500 g

- 1 ou

- 200 g făină

- sare și piper după gust

- ulei de măsline extravirgin

- 100 g șuncă fiartă

- 100 g brânză scamorza, cașcaval, cașcaval afumat

Mod de preparare

 

Se fierb cartofii cu tot cu coajă în multă apă, se lasă să se răcească și se curăță de coajă. Se pasează și se fac piure, se adaugă sare și piper după gust și un ou.

Se amestecă și se toarnă făina puțin câte puțin.

Se amestecă și apoi, atunci când consistența o permite, se frământă amestecul cu mâinile (dacă este necesar se mai adaugă puțină făină).

Luăm câte puțin aluat pe rând și, pe o suprafață de lucru presărată cu făină, îl zdrobim cu mâinile, încercând să obținem o grosime uniformă de aproximativ 4-5 mm.

Se taie un număr par de pătrate.

Umpleți jumătate din ele cu brânză tăiată subțire și șuncă fiartă (sau alte mezeluri).

Suprapunem un al doilea strat de amestec de cartofi formând sandvișurile, apoi le ungem cu puțin ulei de măsline extravirgin.

Se încălzește o tigaie antiaderentă sau un grill de aragaz și se gătesc pe rând.

Gătiți-le aproximativ 5 minute pe fiecare parte, amintindu-vă să ungeți și cealaltă parte cu ulei.

Servim toastul cu cartofi imediat.

Poftă bună!

Sfaturi și variații

 

Pentru ca amestecul să fie mai gustos, se adaugă 50 g de parmezan ras sau brânză grana.

Putem umple acest toast de cartofi cu orice fel de brânză și cârnați ne place, dar nu folosim brânzeturi apoase, cum ar fi mozzarella, deoarece s-ar putea să se fărâmițeze.

 

-------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel