Recurs compensatoriu. Toader: NU această lege a golit pușcăriile

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Tudorel Toader a declarat că nu din cauza Legii recursului compensatoriu sunt mai puțini deținuți în penitenciare. 

Ministrul Justiției Tudorel Toader a participat, joi dimineață, la prezentarea raportului de activitate al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Toader a făcut o serie de declarații referitoare la Legea recursului compensatoriu, prin care au fost eliberați deținuți periculoși.

"Aș face câteva referiri la unele mențiuni din rapoartele prezentate. În primul rând, trendul populației penitenciare, ni s-a spus că este în scădere. Dar el nu, în opinia și convingerea mea, nu se datorează atât faptului că s-a adoptat Legea privind recursul compensatoriu.

Eu cred că se datorează, în primul rând, modului în care legiuitorul penal și-a schimbat politica penală de prevenire și combatere a fenomenului infracțional și anume trecerii de la Codul Penal din 1968 cu multe modificări, până în februarie 2014, unde era o politică penală preponderent represivă, cu pedepse mari. Nou Cod Penal din 2014 a adoptat o politică penala cu puternice accente preventive, cu accente pe reeducare și reintegrare socială al celor care au comis infracțiuni", a spus Toader.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel