Tiramisu la pahar, fără ouă. Rețeta atât de simplă că o poate face și un copil

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Tiramisu la pahar, fără ouă. Rețeta atât de simplă că o poate face și un copil
Tiramisu la pahar, fără ouă. Rețeta atât de simplă că o poate face și un copil

Tiramisu la pahar, fără ouă, este un desert delicios, preparat cu cremă de mascarpone și smântână. Iată rețeta o rapidă și ușoară de care te vei îndrăgosti pe loc. 

Tiramisu la pahar,fără ouă, este o variantă foarte simplu de preparat a tiramisu-ului clasic. Crema este formată din mascarpone și smântână și poate fi pregătită cu ușurință și de cei care nu au experiență în bucătărie.  

Celelalte ingrediente sunt aceleași ca și în rețeta tradițională: pișcoturi, cafea, zahăr și cacao neîndulcită pentru a pudra suprafața. Prepararea este, de asemenea, foarte simplă și amintește de cea a clasicului tiramisu, dar în loc să separăm albușurile de gălbenușuri și să le batem, batem doar smântâna proaspătă și apoi o încorporăm în mascarpone.

Fie că folosim o formă dreptunghiulară sau pahare pentru porții individuale, tiramisu este un desert pe placul tuturor. Este și foarte versatil. Porțiile pot fi adaptate în funcție de recipientele pe care le avem acasă.

Iată cum se face.

Ingrediente (pentru 4 persoane)


- 250 g de brânză mascarpone

- smântână 200 ml de smântână proaspătă (sau smântână neîndulcită pentru deserturi)

- 50 g zahăr pudră

- pișcoturi savoiardi

- cafea neîndulcită

- pudră de cacao amară

Cum să faci cel mai bun tiramisu la pahar, fără ouă

 

Înainte de a începe să ne apucăm de tiramisu în sine, trebuie să pregătim cafeaua neîndulcită. Când este gata, se toarnă într-un castron și se lasă să se răcească.

Pasul 1

Se bate frișca cu zahărul pudră folosind un mixer electric.

Pasul 2

Într-un castron separat, se amestecă crema mascarpone pentru a o înmuia. Apoi încorporăm frișca: amestecăm cu o spatulă ușor.

Pasul 3

Asamblăm desertul: se iau ceștile de desert (sau, alternativ, un vas de cuptor) și se întinde puțină cremă pe fund.

Se înmoaie pișcoturile în cafeaua preparată anterior și se face un prim strat. Aveți grijă să nu înmuiați prea mult pișcoturile, fiind nevoie doar de câteva secunde pentru ca ele să absoarbă cafeaua necesară.

Se toarnă mai multă cremă și se continuă alternarea straturilor.

Stratul final trebuie să fie cel de cremă, întinzând-o bine cu dosul unei linguri.

Pasul 4

După ce am terminat de asamblat, punem la frigider până la servire. Înainte de a servi, presărăm la suprafață cacao amară.

Tiramisu este unul dintre cele mai populare deserturi originare din Italia. Când te-ai săturat să mănânci pandoro și panettone, dar îți e dor de Italia, acest desert cu este soluția perfectă.

Pentru a obține o variantă mai potrivită pentru copii, pișcoturile se pot înmuia în lapte.

Descoperă aici rețeta de tiramisu originală, 100% italiană, din doar 5 ingrediente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel