Tinerii ROMÂNI care au MĂCELĂRIT un bătrân în Germania, CAPTURAȚI în urmă cu scurt timp. L-au înjunghiat de 9 ori în GÂT

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe raza județului Mureș, polițiștii români de investigații criminale, însoțiți de doi anchetatori germani și de ofițerul de legătură al BKA Wiesbaden la București, au acționat pentru depistarea și reținerea a două persoane bănuite de omor, comis asupra unui cetățean german de 67 de ani, la data de 7 ianuarie a.c., în Landul Renania de Nord' Westfalia.

Primele investigații au fost efectuate inițial în România, în cadrul cooperării polițienești internaționale între Inspectoratul General al Poliției Române – Direcția de Investigații Criminale, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș - Serviciul de Investigații Criminale și Prezidiul Poliției Dortmund – Germania.

În cadrul acțiunii, au fost efectuate 4 percheziții domiciliare, în județul Mureș, și 2 percheziții ale unor autoturisme folosite de cei în cauză, fiind descoperite și ridicate 3 cuțite susceptibile a fi sustrase din locuința victimei sau folosite la comiterea omorului.

Din cercetări a reieșit că, la întoarcerea în România, cei doi ar fi înstrăinat unul dintre autovehicule, care ar fi fost folosit pentru deplasarea în și din Germania, precum și pe teritoriul altor state europene.

Cele două persoane bănuite, respectiv un bărbat, de 22 de ani, din Târnăveni, județul Mureș și concubina sa, de 22 de ani, din aceeași localitate, au fost depistate și reținute, fiind prezentate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș, în vederea predării în baza unor mandate europene de anchetă emise de autoritățile din Germania. Acestea au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentate instanței, pentru confirmarea mandatelor.

În fapt, ancheta autorităților germane a reliefat faptul că cei doi ar fi cunoscut victima, cu care ar fi intrat în contact la data de 7 ianuarie 2019, când ar fi lovit-o inițial în zona capului cu un obiect contondent, după care ar fi înjunghiat-o de cel puțin nouă ori în zona gâtului, ceea ce a condus la decesul acesteia.

După comiterea faptei, cei doi ar fi sustras, de la reședința cetățeanului german, un autoturism (pe care l-ar fi abandonat ulterior), diverse bunuri, un portofel cu acte și bani și un telefon mobil.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel