Theresa May a DEMIS un ministru, de urgență. I-a spus să PLECE

Narcis Popa |
Data publicării:

Premierul britanic Theresa May l-a demis pe ministrul Apărării Gavin Williamson din cauza implicării acestuia în scurgeri de informaţii privind decizia guvernului britanic de a permite o participare a firmei Huawei, cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii, la reţeaua 5G, a anunţat miercuri Downing Street, relatează AFP.

''Premierul i-a cerut în această seară ministrului Gavin Williamson să părăsească guvernul după ce şi-a pierdut încrederea în capacitatea sa de a-şi asuma funcţiile de ministru al Apărării şi de membru al cabinetului'', se arată într-un comunicat difuzat de Downing Street, care precizează că şefa guvernului a fost ''informată despre conduita'' ministrului în urma unei anchete privind aceste scurgeri de informaţii.

Gavin Williamson, 42 de ani, a fost numit în noiembrie 2017 la portofoliul Apărării, înlocuindu-l pe Michael Fallon, el însuşi implicat într-un scandal de hărţuire sexuală.

Williamson va fi înlocuit de Ministrul Dezvoltării Internaţionale, Penny Mordaunt, a anunţat, de asemenea, Downing Street.

Scandalul legat de scurgeri de informaţii în presă privind decizia de a autoriza o participare a firmei chineze Huawei la reţeaua 5G din Regatul Unit afectează de peste o săptămână guvernul britanic.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel