Theodor Andrei, acuzații grave, după Eurovizion: „N-am avut voie să comentez nimic“

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Theodor Andrei, acuzații grave, după Eurovizion
Theodor Andrei, acuzații grave, după Eurovizion

Theodor Andrei a făcut dezvăluiri despre modul în care a decurs colaborarea dintre el și delegația României la Eurovision, aducând acuzații grave, în podcastul Fără perdea.

La două săptămâni de la eșecul României la Eurovision, pentru care s-au cheltuit 400.000 de euro din bani publici, izbucnește un scandal între Theodor Andrei și șeful delegației TVR.

De asemenea, la două săptămâni de la cel mai slab rezultat din istorie pentru țara noastră, șeful delegației la Eurovision 2023, Mihai Predescu, a fost chemat la raport în Consiliul de Administrație al TVR și a încercat să justifice acest eșec, după cum anunță Libertatea.

Invitat în podcastul Fără Perdea, Theodor Andrei a dezvăluit lucruri în premieră despre concursul din acest an, precizând că toate deciziile majore, precum și rezultatul final care s-a văzut la TV, au fost luate de „cei cu funcții“ din delegația României.

„După tot cumulul de idei pe care le-am dezbătut împreună (cu factorii de decizie din delegația TVR), conducerea a ridicat în ședință că trebuie să fie cântată în variantă acustică la Eurovision. Eu nu am fost chemat la această ședință, mama a fost chemată. De fiecare dată când se băga cineva pe ideile mele, eu îmi apăram ideile. I-au zis mamei că piesa trebuie să fie cântată acustic. Abia apoi am fost chemat eu la o discuție, în care am reușit, cu chiu cu vai, să trag ca piesa să fie jumi-juma (jumătate din melodie acustic, jumătate varianta originală – n.r.)“, a spus Theodor Andrei. Foarte mulți dintre fanii concursului au comentat în rețelele sociale că prima variantă a melodiei era mult mai bună.

Apoi, acesta a explicat și cum s-a ajuns la vestimentația din show-ul de la Liverpool. „Mi-a fost aratată această idee, ca eu să fiu îmbrăcat într-un kimono negru, de mătase, să stau trei minute pe scaun, cu o chitară în formă de palmă. O chitară în formă de palmă e rău, arată ca un obiect de bătut covoare. Eu partea mea mi-am făcut-o. Când am înțeles că partea mea se rezumă la a cânta, nu la a mă băga peste restul, mi-am făcut partea mea“, a povestit Thodor Andrei la podcastul Fără Perdea.

„Eu am un contract. N-am voie să mă dezic de nimic. N-am avut voie să comentez nimic“, a precizat reprezentantul României la Eurovision. „Am reușit să scăpăm de kimono și să facem costumul roz, am reușit să scăpăm de chitara-palmă. Apoi am comentat: cum să facem asta, cum să fac playback trei minute la o chitară, că o să râdă toată lumea de noi“, a povestit el. Iar replica pe care a primit-o a fost: „Am experiență. Vine un puști de 18 ani să ne învețe cum să facem treaba...“.

Acesta a mai precizat că, la Liverpool, nu au venit oameni din echipa de marketing a TVR, la care s-a renunțat „din economie“. De asemenea, videoclipul piesei a fost făcut din banii lui Theodor Andrei, după cum a mai precizat acesta, nu de către TVR, deși bugetul din acest an a fost de aproape 400.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel